Nej tak betyder nej tak. Det lyder enkelt, men sådan er det ikke. Derfor strammer Forbrugerombudsmanden nu op på reglerne om retningslinierne for reklametryksager.

Fra nytår er alle adresser, der er tilmeldt en af ”nej tak”-ordningerne, også beskyttet mod reklamer med en adresse, men uden navn på.

Forbrugerombudsmanden, Henrik Øe, har efter forhandlinger med Forbrugerrådet, forhandlere, samt distributører og annoncører udvidet retningslinjerne om god markedsføringsskik ved omdeling af adresseløse reklamer.

- Der er er i dag nogle typer reklamer, som ”nej tak”-ordningerne ikke beskytter mod. Jeg er meget tilfreds med, at vi sammen har fundet en løsning, så ordningerne fra 1. januar 2014 også beskytter mod omdeling af reklamer med en adresse på, siger Henrik Øe.

Forhandlingsparterne er samtidig blevet enige om, at opdateringen af tilmeldinger til ”nej tak”-ordningerne skal gøres enklere. Fremover bliver der kun sendt ét brev om opdateringen.

Erhvervsdrivende skal følge Forbrugerombudsmandens retningslinjer. Ellers kan det være en overtrædelse af markedsføringsloven.

  • Fyens Stiftstidende