Greenpeace-sagen: Tilbageholdt dansker er ærøbo

Skibet "Arctic Sunrise" forventes at ankomme til den russiske havneby Murmansk tirsdag morgen.
Foto: Greenpeace pressefoto

Greenpeace-sagen: Tilbageholdt dansker er ærøbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Rusland tilbageholder myndighederne i øjeblikket 30 besætningsmedlemmer på Greenpeace-skibet "Arctic Sunrise". En af dem er en dansk kvinde, som læser til skibsfører på Marstal Navigationsskole på Ærø.

En dansk kvinde fra Ærø er en af 30 besætningsmedlemmer på Greenpeace skibet "Arctic Sunrise", som tilbageholdes af de russiske myndigheder. Medlemmerne risikerer at blive sigtet for pirateri, som giver op til 15 års fængsel i Rusland.

26-årige Anne Mie Roer Jensen kommer oprindeligt fra København, men bor på Ærø, hvor hun læser til skibsfører på Marstal Navigationsskole. Hun sejler for tiden med "Arctic Sunrise", men er ikke Greenpeace-aktivist. Det fortæller en af hendes venner.

- Hun har hele tiden sagt, at hun ikke sejlede med som aktivist, men som styrmand. Hun var ude efter at få noget sejltid og samtidig få sig en oplevelse. Så vidt jeg ved, er hun aflønnet af Greenpeace, men det er vist nok en meget symbolsk løn, hun får, forklarer Claus Jensen, der har sejlet med Anne Mie Roer Jensen tidligere, til Fyns Amts Avis.

Risikerer sigtelse for pirateri

Besætningen på "Arctic Sunrise" er blevet tilbageholdt af russerne siden i torsdags. Det sker efter, at to Greenpeace-aktivister onsdag morgen forsøgte at borde Gazproms statsejede boreplatform Prirazlomnaya, som ligger i Det Arktiske Ocean.

Aktivisterne ville protestere med bannere, men blev tilbageholdt.
Herefter fik skibets besætning selskab af russiske specialstyrker, som kom ned via et reb fra en helikopter.

Det forventes, at skibet ankommer til den russiske havneby Murmansk tirsdag morgen, og at en diplomat fra den danske ambassade ved 15-tiden kan komme ombord og tale med Anne Mie Roer Jensen.

Greenpeace-sagen: Tilbageholdt dansker er ærøbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce