Industrien roser det nye budgetforlig


Industrien roser det nye budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DI Fyn er glad for det forlig, byrådet vedtog i går

Budgetforliget for 2014, der blev vedtaget i går af byrådet med stemmerne 26-3, vækker tilfredshed hos Dansk Industri Fyn.

Efter forligets vedtagelse udsendte DI Fyn følgende pressemeddelelse:

"Odense Kommune har indgået et budgetforlig, som indebærer en række tiltag, som skaber vækst i Odense. Forliget indebærer at forslagene fra Odense Business Task Force føres ud i livet. Konkret betyder det, at der skabes én fælles organisation, som skal sikre, at der tiltrækkes flere investeringer og virksomheder til Odense, og at Odense som den førstedanske kommune helt afskaffer byggesagsgebyrer. Desuden sænkes den specielle erhvervsskat, dækningsafgiften, med 1,2 promille til 4,0 promille i 2014, og afgiften sænkes yderligere de kommende år for helt at forsvinde i 2018.

- Odenses budgetforlig er et meget glædeligt budskab for erhvervslivet i Odense. Initiativerne i forliget sætter netop ind på de felter, som erhvervslivet har efterlyst i mange år, og som også blev påpeget i DI's Erhvervsklimaundersøgelse fra september i år. Odense mangler netop fokus på at tiltrække virksomheder og investeringer til byen, og derfor er det godt, at mange instanser fra kommune til universitet og Udvikling Fyn nu kan gå sammen om denne indsats, siger formand for DI Fyn, Søren K. Vilby.

Odense kommune opkræver 100 mill.kr. i den specielle erhvervsskat, dækningsbidrag, fra kommunens virksomheder. Det er en skat, som ikke opkræves i de mest erhvervsvenlige kommuner. Desuden ligger Odenses gebyrer for byggesagsbehandling på et dansk mellemniveau.

- Odenses virksomheder bliver mere konkurrencedygtig, og det bliver lettere at investere i Odense, når dækningsafgiften nedsættes, og byggesagsgebyrer helt forsvinder. Jeg vil gerne rose alle forligspartnerne i byrådet for dette skridt. Og jeg håber, at der er andre kommuner her på Fyn, som vil tage samme initiativer som Odense, siger Søren K. Vilby."

Industrien roser det nye budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce