Igen: Brandfolk bedt om at blive væk fra Vollsmose-brand

Odense Brandvæsen
Foto: Michael Bager/Fynske Medier

Igen: Brandfolk bedt om at blive væk fra Vollsmose-brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En brændende knallert i Bøgeparken fik fredag aften lov at brænde ud, efter politiet havde konstateret, at den ikke udgjorde nogen fare. Odense Brandvæsen fik melding om knallertbranden klokken 21.25, men brandfolkene blev af Fyns Politi bedt om ikke at køre til branden.

Både politi og brandfolk har tidligere oplevet at få kastet sten efter sig under opgaver i Vollsmose, og det har ført til, at mindre brande i Vollsmose ikke altid bliver slukket af brandvæsenet.

For halvanden uge siden, om aftenen den 3. september, fik en knallert lov til at brænde ud på Vollsmose Allé. Politiet vurderede dengang, at branden var et forsøg på at lokke myndighederne ud til Vollsmose, hvor der tidligere på dagen havde været stenkast mod en politibil.

- Til ære for politiet og brandvæsenet

Ifølge Local Eyes, der optog en video af branden fredag aften, var det den samme frygt for stenkast, der fredag sendte brandfolkene tilbage til brandstationen.

Odense Brandvæsen bekræfter over for Fyens.dk, at det modtog en anbefaling fra politiet om ikke at køre til branden. Brandfolkene vendte derfor om.

Vagtchef hos Fyns Politi Jesper Fält fortæller, at der var tale om en brændende knallert, som lå på et åbent, grønt areal, hvor den ikke var til fare for andre.

- Det var til ære for politiet og brandvæsenet, ikke andet, siger han til Fyens.dk.

Må vurdere fra gang til gang

Formand for Brandfolkenes Organisation, Jesper Bronée, sagde i forbindelse med episoden den 3. september, at redningsmandskaberne ved belastede boligområder er nødt til vurdere fra gang til gang, om der overhovedet er brug for brandvæsenet - for at undgå uro.

- Men det ændrer ikke ved, at det er principielt forkert, at vi ikke kan arbejde uden at være bekymrede for optøjer, sagde Jesper Bronée til Dagens.dk.

Vi beklager.
Pga. underlødige kommentarer har vi været nødsaget til at fjerne muligheden for kommentarer på denne artikel.

Igen: Brandfolk bedt om at blive væk fra Vollsmose-brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce