Gåsen Gustav er død

Gustav fik 10 gode år på Lyø, men den tamme gas virkede åbenbart provokerende på hunde. Her ses han med sin gode ven dyrlæge Mogens Brix, der af og til måtte reparere på Gustav.
Foto: Michael Bager.

Gåsen Gustav er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyøs maskot sov ind på grund af luftvejsinfektion. Den var netop kommer sig efter bid fra en hund

Lyø: Lyøs maskot, gåsen Gustav er død. Den sov ind hjemme på Lyø natten til søndag. Den elskelige gås var ellers lige kommet sig efter en indlæggele.

I torsdag blev Gåsen Gustav udskrevet fra DyrlægeRingens dyrehospital i Glamsbjerg, hvor han havde været indlagt i 14 dage efter et bid fra en hund. Gustav nåede hjem til Lyø, hvor han har været øens maskot på havnen gennem mange år.

- Gustav blev indlagt med dybt sår og respirationsbesvær. Det fik vi stabiliseret og såret helet op. Da han blev udskrevet, var han stabil og blev sendt hjem med fortsat antibiotikabehandling hos Mona Enghuus, som har taget sig godt af Gustav i mange år, fortæller dyrlæge Mogens Brix, der har været lidt af en livslæge for Gustav.

Mogens Brix forklarer, at fugle har store udposninger på luftvejene, der også hedder luftsække. Og ved et så dybt sår, vil der være risiko for, at infektioner kan sprede sig til disse luftsække.

- Vi formoder, at det er det, som er sket - at der har været en indkapslet infektion, som pludselig er blusset op, sådan at Gustav tilstand er blevet akut forværret. Hvis man skal have hundrede procent vished om, hvad der præcis er tilstødt af komplikationer for Gustav, ville det kræve en obduktion. Men i samtale med Mona her i dag søndag, har vi besluttet, at Gustav skal have lov til at blive, hvor han hører hjemme nu, nemlig på Lyø, fortæller dyrlægen.

Gravsten fra havnen på Lyø

Gustav er kendt af sejlere fra nord og syd i Danmark. Havnen på Lyø har været Gustavs domæne og yndlingssted. Her har han badet og underholdt de besøgende sommergæster. Om vinteren har han været indlogeret hos Mona Enghuus. Det er også her, han nu bliver begravet:

- Mona har været nede på havnen for at hente en sten, som hun vil skrive Gustav på. Og så vil han blive begravet ved sin vinterresidens, fortæller Mogens Brix.

Vi har tidligere fortalt, at DyrlægeRingen ikke ønsker at oplyse beløbet for Gustavs indlæggelse. Det er der en simpel årsag til, og det er, at man ikke gør det principielt:

- Men denne sag er naturligvis unik og patienten har haft mange menneskers interesse. Derfor kan vi godt afsløre, at vi hele tiden har arbejdet pro bono efter aftale med Mona Enghuus. Det har været en speciel sag - og en speciel patient, som vi har haft et særligt forhold til ikke kun professionelt, men også på hjemmefronten, siger dyrlæge Mogens Brix og fortsætter:

- Det betyder også, at vi nu hver især skal informere vores børn om, at Gustav er død. Men de kender til livet på dyrehospitalet og ved, at vores arbejde kan have flere slutninger."

Gåsen Gustav er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce