Brand hos Westergaard-støtte antændt af ukrudtsbrænder


Brand hos Westergaard-støtte antændt af ukrudtsbrænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et uheld med en glød fra en ukrudtsbrænder var årsagen til brand, der hærgede Galleri Draupner i Skanderborg.

Galleri Draupner i Skanderborg blev fredag eftermiddag voldsomt hærget af en brand. Imidlertid lykkedes det at få alle værker, der var udstillet, reddet ud af galleriet.

Ilden opstod i et træskur bag galleriet, og den nåede at brede sig til selve galleriet, inden den blev slukket.

Politiet afsluttede sidst på eftermiddagen sine undersøgelser af brandårsagen.

Konklusionen er, at ilden efter al sandsynlighed er antændt af en glød fra en ukrudtsbrænder, der blev brugt ved udhuset bag bygningen mellem en halv time eller et kvarter inden branden.

- Vi har konkluderet, at det er en glød fra den, der har antændt træskuret, siger vicepolitikommissær Kristian Juliussen, lokalpolitiet i Skanderborg.

Galleriejer Erik Guldager er blevet kendt for sin støtte til bladtegneren Kurt Westergaard, hvis værker han blandt andet har udstillet i sit galleri.

Hverken galleriejeren selv eller politiet mener, at branden har noget som helst at gøre med galleriejerens støtte til den kontroversielle bladtegner.

- Intet der tyder på, at den er påsat med vilje. Så tørt, som det er, er risikoen for, at en glød sidder og ulmer og pludselig blusser op i det tørre træ, sandsynlig, siger Kristian Juliussen.

Galleriejeren var hjemme, da branden opstod. Han har fortalt, at han hørte det "knække" ude i gangen, og at han gik ud for at se, hvad der skete.

- Jeg så, at der var røg i forgangen, og så begyndte jeg selv at slukke det, og så ringede jeg 112, og så kom brandvæsnet, og så har det kørt lige siden, sagde en lettere forvirret og stresset Erik Guldager til Ritzau, mens det stadig brændte.

Ilden bredte sig fra udhuset til taget på galleriet, der blev voldsomt skadet.

Brand hos Westergaard-støtte antændt af ukrudtsbrænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce