Her ryger toppen af antennemasten

To ansatte fra firmaet Comaco stod for den praktiske del med at skære antennemasten i mindre dele. Et arbejde, som fortsætter torsdag.
Foto: Tine Bjørnø

Her ryger toppen af antennemasten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gamle mast i Refsvindinge måtte skæres ned bid for bid. Arbejdet fortsætter torsdag

Refsvindinge: Det er sin sag at fjerne en 32 meter høj antennemast, ikke mindst når det er placeret i en privat baghave i et helt almindeligt parcelhuskvarter.

Det måtte formanden for Refsvindinge Antenneforening, Christian Hein, sande, efter at to mand fra det lokale firma Comaco tirsdag begyndte arbejdet med at skære masten ned bid for bid.

- Det halve af dagen gik med at få parabolerne og antennerne ned. Det er nok det, der overraskede os mest. Hen på eftermiddagen begyndte de at skære toppen af masten, men der er vel en cirka 25 meter tilbage, som vi fjerner i morgen (torsdag, red.), fortæller han.

Antennemasten blev sat op engang i 1970'erne og har lige siden været en fast del af bybilledet i Refsvindinge. Men den er ikke længere i brug, efter at Refsvindinge Antenneforening fra årsskiftet gik over til at levere tv-signaler og internet via lyslederkabler.

- Så vi er glade for, at den nu kommer ned og vi får ryddet op. Det samme er de mennesker, der bor på grunden, fortæller Christian Hein.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra beboerne på Stationsvænget 13, men ifølge formanden ejer antenneforeningen selve masten, og det er skrevet ind i tinglysningen på grunden, at man har lov til at komme der.

- Den måde foreingen opstod på, var ved at otte beboere gik sammen om at købe en mast. Den daværende ejer af grunden sagde ja til at have den stående, fordi han var interesseret i at have et godt tv-signal. Siden koblede flere sig på, og med tiden udviklede det sig til en egentlig forening, fortæller Christian Hein, der i dag kan tælle til cirka 130 medlemmer.

Og flere er på vej, forudser han. Efter at foreningen har indledt et samarbejde med Energi Fyn kan man udnytte de eksisterende fiberkabler til også at dække Sulkendrup og Kogsbølle. Det vil samtidig betyde billigere tv til medlemmer af foreningen.

- Jo flere vi er, des billigere bliver det. I forvejen er vi cirka 100 kroner billigere, end hvis man som enkeltperson skal have YouSee i for eksempel Ørbæk. Desuden har vi internet som en del af pakken, siger han.

Her ryger toppen af antennemasten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce