Mere smil, tak

Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Foto: Robert Wengler

Mere smil, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maden er god, vinen flot og betjeningen mut - Sinatur i Nyborg lever ikke op til sit slogan: "Smilet over Danmark".

Volumen får en tand ekstra, når radioreklamerne tager over efter musikken. Og det står normalt en frit for at skrue ned eller slukke, hvis man ikke vil høre annoncer for vaskemidler, bilforhandlere og fagforeninger. Men ikke når man sidder og nyder bølger og badende fra restauranten på Sinatur Hotel Storebælt.

Vi studser først, da en reklame for Honda-biler tager over efter Agnes Obel. Lydkulissen står i kontrast til et nydeligt indrettet lokale med smarte vaser, et moderne menukort og lækker vin. Den slags er ikke en fornøjelse at høre på. Og slet ikke når man har købt en forret til 105 kroner og en skindstegt makrelfilet til 185 af samme.

Men lad det være sagt med det samme: Maden er fortrinlig, portionerne små og betjeningen fra den kvindelige tjener er fåmælt og studs i en grad, så det kan forveksles med surhed.

Vi kommer to voksne og to børn en tirsdag aften omkring klokken 18.45 og har fået menukortene uden præsentation. Vi har brugt tid på at vælge to retter for 250 kroner fra kortet, da tjeneren fortæller, at det kan vi ikke - det er kun for den faste menu med røget laks og kalvetyksteg, som ikke står at læse på tavle eller kort.

En i selskabet tager den faste menu, mens de andre holder fast i det besluttede. En to-retters ryger dermed op i knap 300 kroner, og Sinatur er sprunget fra mellemklassen til den pebrede kategori af fynske restauranter.

Sinatur Hotel Storebælt får tre stjerner.
Sinatur Hotel Storebælt får tre stjerner.
Foto: Robert Wengler

Lækker sommerbuk

Her forventer jeg mere gods i min forret - røget sommerbuk med ramsløg, rapsblomster og lidt mayo - eller i hvert fald en ny sending af det helt fortrinlige brød, som vi har spist op under ventetiden på maden. Vi havde bedt om at få børnenes hovedretter samtidig med de voksnes forretter, men kokken har fået galt fat i den melding, forklarer tjeneren.

Jeg har bestilt et glas pinot gris fra New Zealand, som kører til begge retter og lader mig i stand til at føre bil hjem. Vinkortet på Sinatur Hotel Storebælt er ellers en fryd med biodynamisk hvidvin fra Domaine Gauby i Roussillon, fed californisk fra Ampelos Cellars, hvis man er i det humør, og et pænt udvalg fra Bourgogne. Ungerne får Naturfrisk med orange og passion fra Ørbæk Bryggeri - en saft, som voksne faktisk også kan drikke til mad nu, da æblemosten er udsolgt.

Ungernes tallerkener med braiseret lammeskank er en fornøjelse: Perfekt kogte, nye kartofler (lidt for få), flot, mørt kød med fedtkant og sprød spidskål i en smældlækker sauce i harmoni med svampene. Medspiserens røgede laks står delikat i en knivskarp balance mellem fed, fast, smagfuld. Hytteosten dertil er mindre spændende.

Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Foto: Robert Wengler

Sprødt skind

Vi har lidt ventetid inden vores hovedretter og kan betragte badegæsterne nede ved broen. Fire midaldrende gæster havde tidligere på aftenen første parket til et par hvide herreballer over bølgen blå, og Sinatur er oplagt til en udflugt med beliggenheden nærmest i havstokken med beachvolleybane og lavbro til den ene side og skoven oppe mod nord.

Tjeneren er tøet lidt op til forretterne. Min skindstegte makrel er en nydelig filet med sprødt skind med flagesalt til at accentuere den lidt fede smag af dansk minitun. Fisken ligger smukt på grønne asparges og forårsløg, der igen har rød-grønne tomatskiver som leje. Det er godt, men det er også hurtigt væk. Der er plads til en bid af medspiserens kalvetyksteg, som er mør uden den store smag og får en kvart skrue salt fra kværnen.

De mindste spiser nye danske jordbær med en vidunderlig vaniljeflødeost med fedme og tyk streg under vanilje. Det er godt, men desværre igen med tilføjelsen lidt, men godt til de 90 kroner.

Jeg må have begge mine dankort i sving over flere forsøg for at betale regningen på 1200 kroner, inden den mandlige tjener foreslår kollegaen at tage en anden terminal - den virker. Den slags kilder altid lidt. Ikke mindst når restaurantens øvrige gæster i deres stille sind tænker det samme som anmelderen, at vi da er fire til at tage opvasken.

Sinaturs Hotel Storebælt får tre stjerner for den jævne præstation. Ikke på grund af maden, den var fin. Ikke på grund af vinen, den var god. Men på grund af små portioner til store penge, en mut betjening, som ikke får gæsten til at føle sig velkommen - og ikke mindst radioreklamer, der trækker skuldrene op, hvor de ikke skal være.

Receptionisten lover at maile os navnet på de flotte stole i foyeren. Hun lever i modsætning til kollegaen i restauranten op til sloganet, der står på skiltet på hendes bryst: Smilet over Danmark. Mere af det tak.

Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Foto: Robert Wengler
Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Sinaturs nye hotel er oplagt til en udflugt, hvis man vil strække ben inden middagen eller tage en dukkert i Storebælt.
Foto: Robert Wengler

Mere smil, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce