Har du en Hot Dog?


Har du en Hot Dog?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lumske sommervejr kan gøre det svært at vide, om man giver sit kæledyr nok væske, når termometret pludselig ændrer sig. Derfor har DyrlægeRingen valgt at sætte fokus på det med en fotokonkurrence og en række tips til kæledyrsejerne.

VARM BIL ER SOM EN GRILL
Tyve minutter. Mere skal der ikke til, før et kæledyr kan dø af dehydrering i en varm bil.

”De fleste kæledyrsejere ved godt, at de ikke skal efterlade sin hund eller kat i en bil, når solen skinner. Men de færreste er bevidste om, at selv et kortere ophold kan få voldsomme konsekvenser – specielt hvis dyret ikke har adgang til vand. Hvis der er 22 grader udenfor om eftermiddagen, hvor solen står højt på himlen, så vil varmen inde i bilen hurtigt blive til 85 grader. Derfor bør man helst undgå selv korte ophold,” fortæller dyrlæge Mogens Brix fra DyrlægeRingen.

VÆSKE ER VIGTIG
Det er vigtigt, at sørge for at give dit kæledyr ekstra væske i varmen – særligt katte kan være slemme til ikke at ville drikke nok. Og som bonus kan de have svært ved at komme af med varmen.

”Det er en god idé at give sin kat vand i en stor bred skål, da katte ikke kan lide, at deres knurhår rammer siderne af deres vandskål. Og tager du din hund med på stranden, skal du være opmærksom på, at den dehydrerer hurtigere i varmen, hvis den drikker det salte havvand. Faktisk kan hunde få akut diarré af saltvand. Og en vej til at lokke både vandhunden op af vandet og katten hen til vandskålen er at tilsætte Oralade. Det ligner saftevand, smager af kylling og er fuld af elektrolytter. Endnu et tip er at fordele en flaske i en isterningebakke og så tilbyde en isterning Oralade på de varme dage – det køler vandet ned, øger drikkelysten på grund af smagen og tilføjer vigtig næring og salte,” forklarer Mogens Brix.

TEGN PÅ HEDESLAG:

• Savl eller fråd
• Indsunkne øjne
• Tørt og blegt tandkød
• Nedsat hudelasticitet
• Forvirring
• Svimmel og svært ved at gå eller koordinere
• Gisper efter vejret eller piber
• Diarré
• Ryster

SÅDAN GØR DU, HVIS UHELDET ER UDE:
1. Flyt straks dyret ud af det varme rum eller hen i skyggen.
2. Køl dyret ned - enten i kar med koldt vand eller sprøjt vand på den med haveslange eller bruser. Du kan også svøbe ben og nakke ind med et køligt klæde.
3. Tilbyd dyret vand.
4. Kontakt dyrlægen. Din dyrlæge kan bl.a. give dyret ilt og væske intravenøst for fx at undgå nyresvigt, respiratorisk stress eller hjertekrampe.

Husk, det er ikke kun hunde og katte, der kan dehydrere i varmen. Kaniner, marsvin, heste, køer og får har også brug for ekstra væske i varmen. Går dit dyr ude, er det vigtigt, at det har mulighed for at finde skygge.

Hav altid en ekstra flaske med vand i tasken, hvis du er ude og gå tur med din hund i sommervarmen, og du bemærker, at den bliver mere træt end normalt.

VIND GAVEKORT PÅ 1000 KR.
DyrlægeRingen valgt at lancere en fotokonkurrence, hvor man netop blandt andet kan vinde Oralade.

Førstepræmien: Gavekort på 1000 kr. og 6 flasker Oralade til en samlet værdi af 1294 kr.
Andenpræmien: Gavekort på 500 kr. og 1 flaske Oralade til en samlet værdi af 549 kr.
Tredjepræmien: Gavekort på 300 kr. og 1 flaske Oralade til en samlet værdi af 349 kr.

SÅDAN DELTAGER DU
Send et foto af din sommerhund til glamsbjerg@dyrlaegeringen.dk senest den 15. juni. Husk at skrive dit og dyrets navn og telefonnummer. Læs mere på dyrlaegeringen.dk

Har du en Hot Dog?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce