60.000 kroner til hver af de fire kommuner, lyder regningen fra Universal Music på. Kommunerne sender regningen videre til videoens producent.

Svendborg: Samlet lyder regningen på 240.000 kroner til de fire kommunerne, hvis borgmestre medvirkede i Sydfyn Style-filmen. Det skriver Fyns Amts Avis torsdag.

Konsulent ved Universal Music Dennis Ploug kalder det et partipolitisk fremstød i forbindelse med det forestående kommunalvalg, og mener derfor, at bruddet på ophavsretten hører ind under droit morale, altså særlig slem krænkelse af ophavretten på lige fod med musik, der bruges i reklamer for porno, stoffer, tobak og alkohol.

- Det er klart, at vi har in mente, at der er kommunalvalg lige om lidt, siger Dennis Ploug, der har siddet med sagen siden anmeldelsen.

Han fortæller, at den regning, kommunerne har fået, blot er på det beløb, det ville have kostet, hvis de havde fået tilladelse til at bruge filmen fra start af. Det er først, hvis de ikke betaler, at prisen bliver rigtig høj.

- Vi tror på, at borgmestrene ikke har gjort det her i en dårlig mening, men at det var en fejl. Vi har givet dem en betalingsfrist til på fredag, og hvis de ikke betaler inden der, så bliver det en reel sag om krænkelse, og så bliver beløbet et helt andet, siger Dennis Ploug.

I Svendborg Kommune frakender de sig alt ansvar.

- Regningerne er blevet sendt hertil, men vi har selvfølgelig sendt dem videre til Fremtidsfabrikken, det er deres ansvar, siger kommunaldirektør Erik Bendorf.

Hos Fremtidsfabrikken erkender man sit ansvar, men kalder Universal Musics krav for urealistisk.

- De vil have penge for fire krænkelser, men der er jo kun begået en. De har bare set deres snit til at score kassen, og gange regningen med fire, siger Susanne Aagaard fra Fremtidsfabrikken.

Hvor pengene skal komme fra til regningen, ved hun endnu ikke.

- Det finder vi ud af, når vi når så lang, lyder meldingen.

Læs mere i Fyns Amts Avis

  • Hermann_Henriette_Ankerstjerne_(2015)_003

    Af:

    Jeg blev uddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2015, og har arbejdet som journalist hos Jysk Fynske Medier siden da.

Mere om emnet

Se alle
2
Zulu Awards: Sydfyn Style ikke årets grin

Zulu Awards: Sydfyn Style ikke årets grin

6
Sydfyn Style: Danseborgmestre nomineret til en Zulu Award

Sydfyn Style: Danseborgmestre nomineret til en Zulu Award

2
Sydfyn Style: Forhandlinger er gået helt i dvale

Sydfyn Style: Forhandlinger er gået helt i dvale