Afrika er mere end blot sult og nød


Afrika er mere end blot sult og nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling i Farvergården sætter fokus på den voksende afrikanske middelklasse.

Lyd- og fotoudstilling om den voksende afrikanske middelklasse åbner tirsdag den 7. maj i Farvergården ved Kulturmaskinen i Odense.

Udstillingen giver de besøgende mulighed for at stifte bekendtskab med nye sider af en afrikansk virkelighed, når klimaflygtninge og børnesoldater erstattes med afrikanske karrierekvinder og balletdansere.

Hvorfor er det altid de samme historier, vi får fortalt om Afrika? Og hvad kan vi selv gøre for at nuancere billedet?

Det var nogle af tankerne, som gik forud for Jesper Houborg og Sofie Vestergaards lyd- og fotoudstilling Hr. og Fru Afrika – Historier fra middelklassen i Uganda og Ghana, som nu kan opleves i Farvergården.

Ifølge Jesper Houborg, som er fotograf bag udstillingen er det på tide, at danskerne får rusket op i en stereotyp forestilling om Afrika, som de danske medier er med til at skabe.

- Indsamlingskampagner som Danmarks Indsamlingen er sympatiske, men også problematiske, når de igen fortæller danskerne, at ’Afrika har brug for din hjælp’, siger Jesper Houborg og tilføjer:

- Bagsiden af kampagnernes gode intentioner er, at det styrker os i vores moralske overlegenhed, samtidig med at det fastholder et ensidigt og unuanceret billede af afrikanere som passive og magtesløse.

Sofie Vestergaard tilføjer:

- Det er jo ikke fordi vi skal undlade at sætte os ind i, hvordan det er at være flygtning i Dafur, børnesoldat i Congo eller pirat ved Somalias kyst – og det er bestemt ikke fordi, vi skal lukke øjnene for folk i nød”, forklarer Sofie Vestergaard.

- Men når medierne kun sætter fokus på den slags historier, får vi aldrig rykket ved vores verdensopfattelse. Vi tror, at mange danskere kan blive overraskede, når de med vores udstilling kan opleve historier fra ganske almindelige liv, som ikke er så langt fra deres egen hverdagstrommerum.

Afrika er mere end blot sult og nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce