Overskud fra kagespisning i Ryslinge går til kræftkampagne.

Der var chokoladekage med blåt pynt på. Lækre ostekager. Roulader. Lagkage med masser af flødeskum. Og et lille hindbær oven på en saftig chokoladekage.

Lørdag middag var aulaen på Tre Ege Skolen i Ryslinge forvandlet til en kage-begivenhed, hvor to lokale kvinder havde bagt omkring tyve forskellige slags kager i kampen mod kræft.

Der var også konkurrence om, hvem der kunne dekorere den pæneste cup cake.

- Kager går måske imod tidens trend om sundhed, men kager er noget alle kan lide og kan samles om. Derfor kager, siger Gitte Vejlgaard, der sammen med Ann-Louise Grienert står bag kagedagen i Ryslinge.

Fik selv brystkræft

Aulaen var fyldt godt op med kvinder - og enkelte mænd.

Råmaterialet til kagerne er blevet sponsoreret af virksomheder, og overskuddet går ubeskåret til Stafet for Livet, som er Kræftens Bekæmpelses aktivitetsdag, der over et helt døgn sætter fokus på kampen mod og følgerne af kræft.Gitte Vejlgaard fik selv konstateret brystkræft sidste år.

- Jeg deltager i Stafet for Livet på et hold, der hedder Proof of Life, som er et netværk for unge kræftramte. Jeg havde selv brystkræft sidste år og er selv meget engageret i at samle penge ind, siger initiativtageren, der blandt andet har solgt for 1000 kroner i hendes datters børnehave.

Næste lørdag underviser Gitte Vejlgaard i zumba i Midtfyns Fritidscenter for at samle flere penge ind.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.