Økonomiprofessor: Vækstplan er en god strategi


Økonomiprofessor: Vækstplan er en god strategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vækstplanen har begrænset effekt, men det er rigtigt af politikerne at sprede initiativerne, siger forsker.

Den frelser ikke den danske økonomi, men de midler, politikerne har haft til rådighed, er fordelt fornuftigt.

Sådan lyder dommen fra økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet, efter at folketingspartierne med undtagelse af Enhedslisten søndag nåede til enighed om første del af en vækstplan.

- Man skal ikke regne med, at det her er en plan, der får Danmark ud af den øjeblikkelige lavkonjunktur og skaber fornyet vækst. Det kan hjælpe på jobkrisen, men vi snakker om nogle få tusinde arbejdspladser, det her vil skabe, siger han.

Han påpeger dog samtidig, at politikerne kun har haft 17 milliarder kroner til rådighed, og at det derfor er begrænset, hvad planen vil kunne udrette, uanset hvordan den strikkes sammen.

- Man har ikke haft mange penge at rutte med, men vækstplanen erkender også, at de fleste job skal skabes ved, at konjunkturerne rundt omkring i Europa bliver forbedret. Den økonomiske politik kan ikke fjerne en lavkonjunktur, siger professoren.

Hos Enhedslisten, der som det eneste folketingsparti står uden for aftalen, mener man, de 17 milliarder kunne have være brugt bedre.

Partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, har peget på, at renovering af skoler og plejehjem samt investeringer i offentlig transport ville give flere job, men det er Bo Sandemann Rasmussen ikke enig i.

Han henviser til, at regeringen tidligere har forsøgt sig inden for netop de områder, som Enhedslisten fremhæver.

- Når man ser på de initiativer, regeringen tidligere har sat i gang med kickstart og investeringsvindue, så er det en meget god strategi at sprede initiativerne ud over flere områder, så man maksimerer chancen for, at noget af det virker, påpeger professoren.

Økonomiprofessor: Vækstplan er en god strategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce