Kampen om Den Gyldne Klaus

Glade vindere på Nordfyns Efterskole. Der blev uddelt tre forskellige priser. Prisen for bedste klipning gik til holdet, der har lavet en film ud fra novellen "Briller".

Kampen om Den Gyldne Klaus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som på mange andre skoler er det også på Nordfyns Efterskole småt med lærere for tiden. Derfor må skolen være kreativ, hvis hverdagen skal hænge sammen. I denne uge har eleverne optaget deres egne novellefilm, og i eftermiddag (19. april) blev der uddelt priser i bedste Oscar-stil.

Kun forstanderne tilbage

3 voksne om 95 elever på tredje uge. Sådan er virkeligheden på Nordfyns Efterskole. Men efterskoleophold varer for de fleste elever kun et år, og derfor vil forstanderparret Bjarne og Christina Flyman samt viceforstander Morten Lyngsø gøre alt for at holde skanserne.

Så den normale undervisning i noveller, som danskfaget står for, er udvidet til et forløb med egen filmproduktion og et foredrag med Maria Knudsen Fogh, der til sommer bliver færdig på Skuespillerskolen i Odense.

- Vi kunne ikke gøre det her, hvis ikke det var for elevernes ansvarlighed, roser forstander Bjarne Flyman.

Han fortæller, at eleverne virkeligt har taget opgaven seriøst. Nogle aftener har de filmet helt til klokken halv elleve.

Eleverne kommer helt tæt på novellerne

- Det har været rigtig spændende og udfordrende. Og på den her måde lægger vi mere mærke til alle de små detaljer i novellerne - man går mere op i det, fortæller Emma Holmgaard og Maria Birkholm, som sammen med resten af deres hold filmatiserede novellen "William".

Det er 9 kendte noveller, som eleverne på de forskellige hold, har fået til opgave at gøre levende på lærredet. Prisen for bedste film gik til det hold, der filmatiserede "Skorpionen".

Prisen Den Gyldne Klaus har sit navn efter efterskolens grundlægger og første forstander, Klaus Berntsen.

Kampen om Den Gyldne Klaus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce