Hedegaard afviser sammenbrud i CO2-forhandlinger


Hedegaard afviser sammenbrud i CO2-forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimakommissæren mener ikke, at forslaget dødt, efter at EU-Parlamentet har stemt nej til CO2-redningsplan.

Klimakommissær Connie Hedegaard mener ikke, at der er tale om et sammenbrud i forhandlingerne, efter at EU-Parlamentet tirsdag har stemt nej til hendes forslag til en redningsplan for CO2-kvotesystemet.

- Nej, det vil jeg ikke kalde det. Det er ikke, fordi afstemningen ikke var vigtig. Den er vigtig som politisk symbol, siger hun ved en pressebriefing i Strasbourg.

Men hun erkender dog, at parlamentets nej er meget uheldigt for forslaget.

- Det politiske signal, der er sendt, er meget skidt. Det er også meget skidt for dem, vi samarbejder med i udlandet. Og det er meget skidt for den måde, Europas kvotehandelssystem bliver opfattet på, siger Connie Hedegaard.

Parlamentets medlemmer valgte at stemme forslaget ned med 334 stemmer imod, 315 stemmer for og 63 stemmer hverken for eller imod.

EU's kvotesystem gør det muligt for virksomheder at forurene, hvis de køber CO2-kvoter. Redningsplanen går ud på at trække 900 millioner CO2-kvoter ud af markedet for derved at øge gennemsnitsprisen på udledningen af et ton af forureningskvoterne.

Forslaget er nu sendt tilbage til parlamentets miljøudvalg, og det er nu op til medlemslandene at komme med deres bidrag til et endeligt forslag.

- Den irske formand var hurtig til at melde ud, at han vil speede proceduren op blandt medlemslandene, siger Connie Hedegaard med henvisning til EU-formandskabet.

Så sent som tirsdag morgen er hun blevet kritiseret af blandt andre EU-parlamentsmedlem Jens Rohde (V) for ikke at lytte til parlamentets industriudvalg, der ser kritisk på redningsplanen.

På spørgsmålet, om hun ikke er gået ind i sagen tidligt nok, svarer hun:

- Det er det rene og skinbarlige vrøvl. Nu har det taget parlamentet ni måneder at blive enige om et forslag på halvanden linje, så jeg synes ikke, det er kommissionen, der ikke har vist rettidig omhu, siger Connie Hedegaard.

Hedegaard afviser sammenbrud i CO2-forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce