Costa Concordias kaptajn kræves fængslet i 20 år


Costa Concordias kaptajn kræves fængslet i 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklagere kræver kaptajnen og andre officerer på det forliste skib Costa Concordia i fængsel i 20 år.

Italienske anklagere begyndte mandag en høring, som, de i sidste ende håber, vil sætte det forliste krydstogtskib Costa Concordias kaptajn, Francesco Schettino, og andre officerer på luksusskibet bag tremmer i mange år.

Der er tale om den første af i alt 40 berammede retshøringer om forliset i januar 2012. Her skal domstolen afgøre, om der skal rejses anklage mod Schettino og fem andre besætningsmedlemmer, herunder styrmanden.

Under mandagens møde argumenterede anklagerne for, at Schettino skal stilles for en dommer under anklagen manddrab, da de mener, at han var skyld i skibbruddet, hvilket kostede 32 mennesker mistede livet. Bagefter flygtede han fra skibet, mener de.

Hvis Schettino bliver dømt skyldig, kan han få op til 20 års fængsel.

Costa Concordia gik ned, efter at det den 13. januar 2012 ramte et undersøisk skær nær den italienske ø Giglio. Skibet endte med at støde på grund og få en stor flænge i skroget, hvilket fik det til at kæntre.

Det ligger fortsat på siden ved Giglio og venter på at blive bjærget.

Den tidligere kaptajns advokat, Francesco Pepe, sagde under mandagens høring, at ulykken ikke er Schettinos skyld. Han sagde også, at hans klient ikke flygtede fra skibet efter skibbruddet.

- Dette var en arbejdsulykke. Du kan ikke kriminalisere en mand, fordi han har haft et uheld på arbejdet, sagde han.

Selv forsvarer kaptajnen sig med, at skæret, han stødte på, ikke var mærket på noget kort. Ved at bringe skibet på grund blev mange flere mennesker reddet på grund af den lave vanddybde, sagde han.

Retten skal i løbet af de 40 retsmøder også beslutte, om fem andre officerer skal under officiel anklage. Disse anklager spænder fra manddrab til modarbejdelse af søfartsmyndighedernes ordrer.

Costa Concordias kaptajn kræves fængslet i 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce