Bødskov vil finpudse plan for bande-exit


Bødskov vil finpudse plan for bande-exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner skal bruge flere dele af den nuværende strategi for bande-exit og dele gode erfaringer.

Strategien for at få hårdkogte bandemedlemmer ud af kriminalitet er god, men kan forbedres ved at oplyse kommunerne om exit-planens muligheder for at takle bandemedlemmer, som også har psykiske- eller misbrugsproblemer.

Det mener justitsminister Morten Bødskov (S) efter et møde mandag med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (RV), KL's formand Erik Nielsen (S) samt Anny Winther, formand for KL's social- og sundhedsudvalg.

- Exitarbejdet skal finpudses, selvom programmet grundlæggende fungerer godt, men der skal over for kommunerne skabes klarhed for, hvilke muligheder, der ligger i modellen, siger Morten Bødskov til Ritzau.

- Der kan være behov for at klargøre, hvordan man bruger rammemodellen til personer, som har andre problemer end et liv med kriminalitet. Det kan være psykologiske problemer eller misbrugsproblemer, forklarer ministeren.

Exit-strategien blev vedtaget med tre borgerlige ministre for to år siden, og har til mål at skaffe en vej ud for de op mod 1700 medlemmer af rocker- og bandemiljøet. I dag har 15 personer været igennem programmet, men ministeren mener, planen er en succes.

Dog kan de kommuner, der længe har kæmpet med banderne, udbrede deres erfaringer til andre kommuner i højere grad, vurderer Morten Bødskov.

- Den måde som rocker-bandemiljøet udvikler sig på, så er det ikke længere et storbyfænomen. Derfor skal kommuner, som ikke tidligere har stået med de her udfordringer, har oplysninger om de værktøjer, der er i strategien, fortæller han.

Ministeren mener endnu, at "det er for tidligt at tage stilling til", om planen skal have ekstra penge tilført. Men der kan komme nye ting i strategien på et senere tidspunkt.

- Vi er klar til at diskutere alle udfordringer, men fundamentet er godt, og det vil vi nu finpudse. Men politiet og kommunerne er tilfredse med modellens muligheder, siger Morten Bødskov.

Bødskov vil finpudse plan for bande-exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce