Danskerne dumper regeringens alderspension


Danskerne dumper regeringens alderspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undersøgelse viser, at danskerne vender tommelfingeren nedad til kapitalpensionens afløser.

Danskerne siger i stor stil nej tak til den nye pensionsform "aldersopsparing", som skal erstatte kapitalpensionen. Det skriver Børsen Søndag.

Omlægningen af kapitalpensionen til en aldersopsparing skulle ellers skæppe godt i statskassen, men indtil videre må politikerne se langt efter den helt store gevinst. Det viser en Megafonundersøgelse bestilt af kæden af advokatfirmaer, Ret & Råd.

Kun 14 procent af de 6824 personer, der er spurgt i Megafons meningsmåling, overvejer at konvertere deres nuværende kapitalpension til en aldersopsparing. Og dermed skyder rigtig mange danskere sig selv i foden, mener flere rådgivere.

Rådgiver og partner i Finanshuset i Fredensborg, Kim Valentin og Anne Kjærhus Mortensen, som er advokat i Ret & Råd og ekstern lektor ved Københavns Universitet i arv og pension, mener at den manglende interesse skyldes uvidenhed.

-Grundlæggende er der en forvirring blandt danskerne. Pensionsselskaberne har langt hen ad vejen slået på, at når der ikke længere er fradrag for indbetalinger, så er det ikke en god idé. Men det er faktuelt forkert, siger Kim Valentin til Børsen.

Anne Kjærhus Mortensen tilføjer:

- Mit gæt er, at folk ikke forstår, hvad det er. I det informationsmateriale, som pensionsselskaberne har udarbejdet, kommer det også nemt til at virke meget kompliceret.

- Så selv om man får en rabat, hvis man konverterer, føler mange, at det ikke er det værd - at de simpelthen ikke kan overskue at sætte sig ind i det, siger hun til avisen

Der er ellers lagt lokkemad ud fra politisk side. I skattereformen blev det vedtaget, at man kan omlægge sin kapitalpension til en aldersopsparing i år og få en afgiftsrabat på 2,7 procent.

I stedet for at betale 40 procent i afgift på sin kapitalpension, når man går på pension, kan man altså slippe med 37,3 procent, hvis man betaler afgiften i 2013. Til gengæld får man ikke fradrag på sine indbetalinger, som man hidtil har fået på kapitalpensionen.

Danskerne dumper regeringens alderspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce