Borgerlige partier til Bødskov: Juster politiforliget

Natlige scener som disse kræver genoplukning af politiforliget, mener DF
Foto: Anthon Unger/POLFOTO

Borgerlige partier til Bødskov: Juster politiforliget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre mener, at bandekonflikten kræver en genåbning af politiforliget.

Politiet i København snapper efter vejret i disse dage, hvor bandekonflikten presser mange ressourcer ud af ordensmagten.

Tidligere lørdag krævede De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, at justitsminister Morten Bødskov (S) genåbner politiforliget, så politiet kan få overskud til både at bekæmpe bandekriminalitet og hjælpe borgerne.

Og Dansk Folkeparti og Venstre, der var med til at forhandle forliget på plads i 2011, bakker op om Tom Behnkes opfordring.

- Vi er helt enige i, at justitsministeren er nødt til at indkalde partierne til en snak om, hvad der kan gøres. For vi har en helt ekstraordinær situation, der skal gøres noget ved, siger partiets retsordfører, Peter Skaarup, til Ritzau.

Han mener, at eventuelle nyforhandlinger skal fokusere på at tildele politiet flere ressourcer til bekæmpelse af bandekriminaliteten. Peter Skaarup er nemlig langtfra imponeret over justitsministerens foreløbige håndtering af bandekonflikten.

- Vi har sådan en generel vurdering af, at selv om justitsministeren sidder og siger, at der skal en jernhånd til, så sker der ikke rigtig noget fra regeringens side.

- Det føles meget som om, at han sidder som en anden embedsmand, der bare siger "business as usual". Hvis ikke der kommer en chokeffekt over for banderne nu, hvornår skulle den så komme?

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, siger, at han adskillige gange har bedt Morten Bødskov om at genåbne aftalen om politiets økonomi.

- Jeg har flere gange i de seneste måneder sendt breve til ministeren med opfordringer om at genåbne politiforliget, men tilsyneladende anerkender regeringen ikke, at man bliver nødt til at finde en politisk løsning på konflikten, siger Karsten Lauritzen.

Han mener, at ministeren skubber ansvaret over på politiet i stedet for at kigge på de ressourcer, som politikredsene politisk er blevet tildelt.

- Hvis vi udgjorde et flertal, så ville vi omprioritere aftalen med et yderligere fokus på bandekriminaliteten.

- Opprioriteringen af den automatiske fartkontrol, som ministeren lægger op til, ville vi eksempelvis sløjfe, og i stedet skulle ressourcerne bruges på bandekonflikten, siger Karsten Lauritzen.

Politiforliget gælder fra 2012 frem til slutningen af 2015.

Borgerlige partier til Bødskov: Juster politiforliget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce