Passagerfly faldt i vandet og knækkede: Alle overlever


Passagerfly faldt i vandet og knækkede: Alle overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fly lander i havet efter at have misset landingsbanen i Balis lufthavn. 45 passagerer er blevet kvæstet.

Et fly med over 100 passagerer om bord landede lørdag i havet på lavt vand efter at have misset en landingsbane på Bali.

Alle om bord overlevede uheldet, men snesevis blev lettere såret, siger talsmænd for luftfartsselskabet Lion Air på den indonesiske ø.

Flyet - en Boeing 737 - nåede ikke frem til landingsbanen, da det skulle lande i lufthavnen på den indonesiske ferieø. Lokale tv-optagelser fra stedet viste flyets skrog ligge knækket i havet på lavt vand.

- Flyet kom fra Bandung, Vestjava, og skulle til at lande i Balis lufthavn Ngurah Rai, men det lykkedes ikke for det at nå frem til landingsbanen, og det faldt i havet, siger Lion Air talsmanden Edward Sirait.

Han siger, at der var 101 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord.

Indenrigsflyvningen endte, da passagererne om bord skreg i angst, mens flyet ramte vandet efter at have misset landingsbanerne på den populære ferieøs lufthavn.

Flyet ligger nu i havet ret tæt på landingsbanen, og de oppustelige slidsker er slået ud ved dets forreste døre.

Tv-billederne viste passagerer iført redningsveste ligge i vandet omkring flyet.

- Flyet var ved at lande, da det pludselig faldt i havet. De ombordværende begyndte at gå i panik og skreg, sige en passager ved navn Dewi, der ligesom mange sine landsmænd kun bruger et navn.

Hun blev selv lettere kvæstet af et slag i hovedet ved landingen og blev bragt til Denpasars hospital.

- Der var 45 passagerer, som blev behandlet på et hospital. Jeg kan ikke sige noget nærmere om deres tilstand, siger en talskvinde for lufthavnen.

En talsmand for Lion Air siger, at flyet var ret nyt og blev sat i drift sidste år.

Der var tre udlændinge om bord på det indonesiske indenrigsfly: En franskmand og en mand og en kvinde fra Singapore, siger de lokale luftfartsmyndigheder.

Bali er et yderst populært rejsemål i Asien og tager imod millioner af turister fra mange steder i verden hvert år.

Lion Air er et førende lavbudget-flyselskab i Indonesien. Selskabet har indgået to rekordstore kontrakter med verdens rivaliserende flyproducenter, Boeing og Airbus.

Indonesien har skærpet flysikkerheden i de seneste år. I 2007 var Lion blandt en række indonesiske luftfartsselskaber, som blev ramt af et EU-forbud på grund af for dårlig sikkerhed. Forbuddet er blevet ophævet gradvist siden 2009.

Passagerfly faldt i vandet og knækkede: Alle overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce