Kanye sagsøges: Beskyldt for at bruge død mands stemme

Kanye West beskyldes for tyveri.
Foto: AP/Polfoto

Kanye sagsøges: Beskyldt for at bruge død mands stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene til musikeren David Pryor har hevet Kanye West i retten for ulovligt at have samplet deres fars musik.

Har Kanye West brugt en anden artists musik på sit megahit "Gold Digger" og bare lige glemt at fortælle nogen om det?

Det er i hvert fald, hvad børnene til den afdøde musiker David Pryor hævder - og derfor slæber de den verdenskendte rapper i retten for musikalsk tyveri.

De hævder, at Kanye West uden at indhente tilladelse forsynede sig med forskellige passager fra deres fars nummer "Bumpin' Bus Stop?" - herunder også stykker, hvor faren sang - og samplede løs til "Gold Digger" så dagens lys.

Ifølge Trena Steward og Lorenzo Pryor er 1974-hittet så gennemtrængende og har bidraget så meget til Wests succes, at hiphop-stjernen skal betale en klækkelig erstatning for sine lange fingre.

"Gold Digger" var en af de mest succesfulde sange på Kanye Wests album fra 2005 "Late Registration", og Pryor-børnene indrømmer, at deres sagsanlæg måske kommer lidt sent. Men de havde andet at tænke på, da deres far var alvorligt syg.

- "Gold Digger" blev udgivet i 2005, mens David Pryor var indlagt på hospitalet med flere psykiske og fysiske handicap, derunder demens, epilepsi, sukkersyge og prostatakræft, siger børnenes advokat, Courtney M. Coates, i en erklæring, som E! News er kommet i besiddelse af.

- Pryor døde i maj 2006 uden at vide noget om, at hans stemme blev udnyttet af andre kunstnere med det ene formål at tjene penge på det, fortsætter hun.

Børnene har anlagt deres sag ved retten i Los Angeles og anmoder dommeren om at sætte en midlertidig stopper for salget af den otte år gamle single. Dertil følger et krav om erstatning på et ukendt beløb - men ifølge E! News er der tale om "millioner af dollar".

Kanye sagsøges: Beskyldt for at bruge død mands stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce