Elkjær: Bayern er klar favorit mod Barcelona

Bayern-spillerne, d. 2. april i München.
Foto: Matthias Schrader/AP/POLFOTO

Elkjær: Bayern er klar favorit mod Barcelona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bayern München har vist skræmmende styrke og bliver en stor mundfuld for Barcelona, mener Preben Elkjær.

Når de to hold trasker ind på Wembley til Champions League-finalen den 25. maj, vil det ene være Bayern München.

Det mener Preben Elkjær i kølvandet på fredagens lodtrækning til semifinalerne, der parrede det sydtyske storhold med FC Barcelona.

- Bayern er klar favorit i min bog. De spiller helt fantastisk i øjeblikket, og jeg synes ikke, at Barcelona er på samme niveau som i de tidligere år, siger den tidligere landsholdsangriber, der er Champions League-ekspert på 3+.

Han har i denne sæson set et Bayern München-hold uden svage punkter.

- Det er så helstøbt. De er sindssygt stærke, og det viste de også, da de tog til Torino og vandt 2-0. Juventus har altså et godt og sejt hold, der er svært at spille imod.

- Bayern møder hårdhed med hårdhed, og hvis de kommer op imod et teknisk godt hold, har de selv teknikken i orden, påpeger Preben Elkjær.

Barcelona, der blandt andet vandt turneringen i 2009 og 2011, har på det seneste haft svært ved at leve op til det niveau, der har gjort klubben til Europas bedste i det seneste halve årti.

Det lykkedes kun med hiv og sving at besejre Paris Saint-Germain i kvartfinalen efter to gange uafgjort.

- Barcelonas forsvar halter, fordi der er for mange skader, og de har ikke de samme klassespillere til at dække de pladser.

- En spiller som Xavi er heller ikke er helt oppe i den klasse, han har været i. Messi så rigtig skadet ud, da han kom ind mod Paris, og hvor klar bliver han? Det bliver en svær kamp for dem, vurderer Preben Elkjær.

Der er mere, der peger på spansk succes i den anden semifinale, hvor Borussia Dortmund møder Real Madrid.

De to hold stod også over for hinanden i gruppespillet i efteråret, hvor Dortmund hjemme vandt 2-1, mens det blev 2-2 i Madrid.

- Det, tror jeg, var en god lærestreg for Real Madrid. Nu ved de, hvad der skal til, siger Preben Elkjær.

Dortmund leverede en af holdets dårligste Champions League-præstationer i denne sæson, da Malaga tirsdag aften blev besejret 3-2.

- De var helt ved siden af sig selv. Der kan ligge en fordel i, at de ikke er favoritter mod Real Madrid, for de har det bedst som underdogs.

- Men jeg hælder alligevel mod Real Madrid. De har et vanvittigt godt hold og er ikke afhængig af én spiller. De finder næsten altid en løsning, siger Preben Elkjær.

Bayern München og Barcelona tager hul på semifinalerne med det første opgør i München den 23. april. Dagen efter tager Dortmund imod Real Madrid.

Elkjær: Bayern er klar favorit mod Barcelona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce