1 million træer skal give Odense en ny skov


1 million træer skal give Odense en ny skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses største skov er ved at tage form. Planerne præsenteres 15. april

Odense: Over 1 million træer venter bare på at komme i jorden, så er Odenses nye skov, Elmelund Skov, på landkortet.

Planen for, hvad der bliver Odenses største skov, præsenteres for den store offentlighed mandag den 15. april, og her vil folk blandt andet komme til at høre om et stort stinetværk: 15 km stier, der bugter sig gennem et hidtil utilgængeligt terræn, med nye søer og vandhuller smukt plottet ind.

Statsskovrider Søren Kirk Strandgaard er begejstret:

- Vi er glade for, at det nu bliver muligt at tilbyde borgerne i Odense et stort, smukt skovområde, som kan give borgerne mulighed for mange forskellige former for friluftsliv. Med tiden tror jeg, at skoven vil udvikle sig til at blive mange borgeres foretrukne friluftsområde, som f.eks. Dyrehaven ved København og Marselisborgskovene ved Århus.

Skal beskytte vandet

Formålet med Elmelund Skov er at skabe et bynært, rekreativt naturområde - samtidig med, at grundvandet under skoven beskyttes. Grundvandet i området skal i fremtiden levere op mod en tredjedel af drikkevandet til Odenses borgere.

Anders Bækgaard, direktør i VandCenter Syd, siger:

- Med skoven får vi fremtidssikret en meget vigtig drikkevandsressource på en måde, der både er til gavn og til glæde for borgerne. Det er et af de største skovrejsningsprojekter af sin art i Danmark, så det kan vi godt være stolte af i Odense.

Den nye skov bliver rejst på tidligere landbrugsjord i et samarbejde mellem Odense Kommune, Naturstyrelsen og VandCenter Syd.

Naturstyrelsen går i gang med at plante til efteråret og vil først være færdige i løbet af foråret 2014. Odense Kommune planter og sår ad flere omgange, men begynder med at plante 50.000 popler til maj-juni.

Med skoven bliver et stort landskab tilgængeligt. Man må gå alle de steder, hvor der er skov og stier - og stierne vil være til både gående og cyklister, ligesom der vil komme ridestier til heste ved siden af. Det hele vil være klar til brug i foråret 2014.

Planen og programmet for mødet kan ses på http://www.naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/naturprojekter/projekter/fyn/elmelund/

1 million træer skal give Odense en ny skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce