Med Larsen til Korup

Korup Steak House på Rugårdsvej i Odense.
Foto: Robert Wengler

Med Larsen til Korup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik på restauranter er et kildent spørgsmål: Man behager nogle gæster og generer andre, for musik er et spørgsmål om smag - og den er som bekendt forskellig.

Tjeneren på Korup Steak House ville os det godt og havde fundet restaurantens bedste bord med udsigt til Rugårdsvej. Men fra højttaleren under loftet fik vi Kim Larsen med en styrke næsten som i Den Fynske Landsby.

Den venlige mand havde dog skruet en smule ned, inden jeg bad om at få nok et nøk på volumenknappen, men man skal være inkarneret Kim Larsen-fan for at nyde musikken hele vejen gennem et to timer langt måltid.

Den gode nyhed er, at Korup har fået en lokal restaurant med potentiale som bøftempel. Betjeningen er professionel, bøfferne har siddet på hereford-kvæg, og prisen er rimelig. De to forretter - lakseroser og serrano-skinke - var endda rørende billigt prissat og appetitlige i anretning og kvalitet. Tjeneren beklagede, at vi først fik brødet, da de var væk - køkkenet kunne ikke følge med.

Vi var da også næsten 30 gæster på en søndag aften inden påskeferien, og de tre mand ved komfur og take away-forretning havde nok at lave. Korup Steak House har ramt et snit, som trækker et pænt publikum. En del er lokale som de fire ældre medborgere ved et bord, mens et par familier med mindre børn dukker op. Et godt alternativ, hvis man ikke selv har råvarer i køleskabet sidst på weekenden.

Bøfferne er store, og 1,6 kilo hereford er rekorden blandt de mandlige gæster, mens et par damer har klaret en bøf på 800 gram.
Bøfferne er store, og 1,6 kilo hereford er rekorden blandt de mandlige gæster, mens et par damer har klaret en bøf på 800 gram.
Foto: Robert Wengler

Håndskåret bøf

Vi er i bil og spørger til vin på glas, men tjeneren råder os til at købe en hel flaske og tage resten med hjem. Det vil være billigere. Månedens flaske er argentinsk cabernet sauvignon på økologiske druer, og den er ikke værst: Blomme og rød frugt med lidt kant, så man har en nydelig bøfvin. Jeg har bestilt en 200 grams hereford, men får den opgraderet til en 300 grams model - tjeneren er en fleksibel herre, som gør alt for at gøre gæsterne tilpas, og bøfferne bliver i øvrigt skåret ud af et stykke.

Min bøf er akkurat let rosa og saftig i midten - ikke blodig som bestilt. Medspiserens er gennemstegt grå, efter at hun bad om medium. Tjeneren fortalte ellers, at man altid kan give bøffen mere, men ikke det modsatte. I den grad en sandhed, for det er en irreversibel proces - akkurat som når man spejler et æg.

Vi har bestilt to gange kyllingeburger til de mindste, og her ligger et pænt stykke grillet filet med lidt bacon i midten af bollen, men ellers er garnituren sparsom med salat og fritter.

Bøfferne er store, og 1,6 kilo hereford er rekorden blandt de mandlige gæster, mens et par damer har klaret en bøf på 800 gram.
Bøfferne er store, og 1,6 kilo hereford er rekorden blandt de mandlige gæster, mens et par damer har klaret en bøf på 800 gram.
Foto: Robert Wengler

Falder på garnituren

Min hovedret falder på garnituren. Kødet er smagfuldt og rigeligt, let svedent i den ene ende, men kartoflerne er blege, smagløse både uden bid eller farve i midten, gulerod/squash er blødt-sødt uden kant. Bearnaise-saucen er ikke af den hjemmerørte slags, som i den grad ville have klædt en hereford-bøf.

Tykstegen til dagens ret er ikke hereford, fortalte tjeneren - det er ikke muligt til en menupris på 159 kroner for to retter - og det er forståeligt nok. Medspiserens svampesauce er anonym, og forventningerne fra kortet og forretterne bliver ikke indfriet, mens Kim Larsen har taget fat på endnu et årti af sin musikalske karriere.

Medspiseren får tiramisu-is med syltede og let vandede kirsebær til dessert, og anmelderen tager en kop kaffe. Med børneisen rammer Korup Steak House McDonalds-niveauet med is under alulåg i et påskegult æg.

Tjeneren beklager, at dankortterminalen kører på en gammel forbindelse, så jeg må en tur omkring pizzeriaet i den anden afdeling for at betale. 1112 kroner for mad til fire, en flaske vin og en del retter er ikke galt, faktisk til tre pæne stjerner.

Korup Steak House på Rugårdsvej i Odense.
Korup Steak House på Rugårdsvej i Odense.
Foto: Robert Wengler

Salt og peber

Men Korup Steak House bør tage hereford-kødet alvorligt og servere en anstændig kartoffel til kødet sammen med salt og peber over laveste fællesnævner.

Man bør ikke som herren ved nabobordet skulle spørge for at få ordentligt salt på bordet, når bøffen nu kræver det.

Korup Steak House på Rugårdsvej i Odense.
Korup Steak House på Rugårdsvej i Odense.
Foto: Robert Wengler

Med Larsen til Korup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce