Svendborg: Sin unge alder til trods har han prøvet lidt af hvert, den 17-årige, som torsdag blev varetægtsfængslet ved Retten i Svendborg for trusler mod sin gravide kæreste.

Han optrådte i politiets døgnrapporter i en alder af bare 12 år for indbrud, tyveri af knallerter og biler, røverier, vold og trusler om vold. Ældre drenge brugte ham til kriminalitet, fordi han på grund af sin unge alder ikke kunne straffes.

Den 1. juli 2010 skrev drengen historie. Loven om at sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år var lige præcis trådt i kraft, da den nu 14-årige en halv time efter midnat blev anholdt efter en vild biljagt igennem Svendborg, Tved og Skårup. I en stjålet bil og med 180 kilometer i timen kørte han med politiet i hælene, inden bilen bragede ind i et hegn ved Plovskiftet i Skårup, og drengen blev anholdt.

Natten inden var han blevet anholdt to gange for at stjæle en båd og en gokart. Få dage senere blev han anholdt igen for indbrud og for at køre ind i en bil på en knallert.

Han blev anbragt på institution og straffet med 30 dages betinget fængsel og bøde. I fjor flyttede han hjem igen som 16-årig, og få måneder efter overfaldt han kæresten. For det blev han i januar i år idømt 60 dages fængsel og en bøde. Straffen blev gjort betinget på grund af hans unge alder.

Nu er han altså sigtet for ny vold og trusler mod eks-kæresten.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
2
Dreng fængslet for vold mod gravid kæreste

Dreng fængslet for vold mod gravid kæreste