Retsbygning: Sportsplads solgt for 4,8 mio. kr.

Det er på sportspladsen inden for den røde firkant, den nye retsbygning i Svendborg skal ligge. Grafik: Gert Ejton

Retsbygning: Sportsplads solgt for 4,8 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygningsstyrelsen har købt sportspladsen ved Nordre Skole. Nu skal der bygges en ny og større retsbygning til Retten i Svendborg

Svendborg: Efter et meget langt tilløb kan der nu sættes underskrifter på en aftalen mellem Bygningsstyrelsen og Svendborg Kommune, der betyder, at styrelsen køber sportspladsen ved Nordre Skole.

Prisen er 4,8 millioner kroner, og det er kommunaldirektør Erik Bendorf ganske godt tilfreds med.

- Det er absolut tilfredsstillende, men også ganske realistisk, siger Erik Bendorf, der dog erkender, at de penge, som er kommet ind i forbindelse med salget af sportspladsen og Sct. Michaels Skole, ikke lever op til de forventninger, der blev formuleret, da den nye skolestruktur blev vedtaget.

- Vi må erkende, at salgene ikke kommer til at indbringe de forventede 25 millioner kroner, konstaterer han og peger på, at det er et politisk spørgsmål, hvordan et minus på den konto skal håndteres.

Tilfreds formand

Bruno Hansen (SF), der er formand for Kultur- og Planudvalget, slår fast, at han er glad for aftalen med Bygningsstyrelsen, der formentlig betyder, at en ny retsbygning står klar i løbet af 2015.

- Vi er nu sikre på, at vi kan beholde retten i Svendborg. Det er en institution med en del arbejdspladser, så det har stor betydning for byen, siger Bruno Hansen, der mener, at den økonomiske side af sagen er til at overskue.

- Det er muligt, at vi ikke får de 25 millioner kroner ind, men det er endnu uafklaret, og i første omgang påvirker det ikke vores anlægsbudget. Vi skubber i forvejen over 100 millioner anlægskroner foran os, fordi projekterne ikke kommer i gang så hurtigt, som vi kunne ønske os. Derfor er det ikke et problem, at Nordre Skole endnu ikke er solgt, fastholder han.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag

Retsbygning: Sportsplads solgt for 4,8 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce