Tillidsrepræsentanterne skal kontrollere, om kollegerne møder op udenfor Odenses skoler hver morgen.

Hvis nogen troede, at lockouten ville betyde en stærkt forlænget påskeferie med tid til havearbejde og lystlæsning, så tog de fejl.

Odense Lærerforening har givet lærerne mødepligt til de aktioner, foreningen laver i forbindelse med konflikt.

Lærerne skal dagligt møde op udenfor deres egen skoles matrikel 20 minutter før undervisningen starter og blive der i en halv time. Hvis de er syge, skal de give besked til tillidsrepræsentanten, som skal føre kontrol med, hvem der møder op.

- Vi ser det som en helt naturlig del af den proces, vi er i. Det er meget vigtigt, at vi som faggruppe får sendt nogle signaler om hvor vi står i denne konflikt. Man er som lærer en del af et fællesskab, og så deltager man i fællesskabets aktiviteter, siger formand for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen.

Der er ikke taget stilling til, om det skal have konsekvenser, hvis nogle lærere ikke møder op.

- Det må vi snakke om, når vi har set, hvordan det går. Indtil videre har jeg kun hørt, at der er rigtig stor opbakning, siger formanden.

Ukvemsord forbudt

Når lærerne står udenfor skolerne er det meningen, at de skal ønske god arbejdsdag til deres tjenestemandsansatte kolleger, der ikke er lockoutet.

I brevet fra Odense Lærerforening bliver det understreget, at de ikke skal lave blokader eller råbe ukevmsord efter de kolleger, der ikke er medlem af Danmarks Lærerforening, og derfor møder på arbejde.

Aktiviteter med eleverne

Når skoledagen er gået i gang, skal lærerne stå for forskellige aktiviteter.

Onsdag fra klokken 10.30 til 12 skal de være sammen med de elever, der har lyst til at deltage. De skal blandt andet på historisk byvandring, fisketur og stjerneløb. Eleverne skal dog have en voksen med. Lærerne kan ikke påtage sig ansvaret for at passe dem.

- Vi må selvfølgelig ikke udføre konfliktramt arbejde, men vi ser det som en mulighed for at komme i dialog med forældrene om, hvorfor vi er havnet i denne konflikt. Jeg synes, det er så vigtigt, at vi allesammen virkelig tænker over, hvad det egentlig er vi vil med kvaliteten i vores folkeskole. Hvis vi bliver ved med at spare og spare kan det blive meget dyrt i længden, mener Anne-Mette Kæseler Jensen.

Torsdag skal lærerne mødes i Dalumhallen, ligesom de gjorde mandag. Her vil den enkelte skole planlægge aktiviteter til fredag.

Flakhaven danner ramme om arrangementer både torsdag og fredag. Torsdag er der stompmusik klokken 13, og fredag er der suppe og fællessang klokken 12.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

1
Lang lockout: Lærere vil undervise igen

Lang lockout: Lærere vil undervise igen

3
Løfter, der ikke kan holdes: Skoler ville gennemføre afgangsprøver

Løfter, der ikke kan holdes: Skoler ville gennemføre afgangsprøver