B1909 slipper for øksen

B1909 får ikke lov til at rykke fra Fynsserien op i Danmarksserien til sommer, har DBU Fyn afgjort, men klubben slipper for at blive tvangsdegraderet ned i Serie på grund af FC Fyn-konkursen, erfarer Sport Fyn. Det vil i det mindste glæde profilen Salih Kaya, der scorer fra pletten mod Marstal.
Foto: Asbjørn Sand

B1909 slipper for øksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både B1909 og Dalum IF, der var moderklubber i konkursramte FC Fyn, kan ånde lettet op, erfarer Sport Fyn. I første omgang så det ud til, at begge klubber efter FC Fyn-konkursen ville blive tvangsnedrykket fra Fynsserien til Serie 1, men DBU Fyn vil det anderledes

Konsekvenserne af FC Fyn-konkursen ser ud til at falde på plads.

Det har længe stået fast, at FC Fyn-størrelsen tvangsnedrykkes to rækker ned fra den øjeblikkelige placering under stregen i 1. division, og det vil sige ned til Fynsserien, men det har ingen praktisk betydning for et FC Fyn, som alligevel har kastet håndklædet.

Derimod ventede moderklubberne B1909, Dalum IF og B1913 på konsekvenserne for deres respektive førstehold, som alle ligger i Fynsserien, og den række føres endda af B1909, som kan rykke op til sommer, og det samme kan Dalum med en god serie.

Omverdenen har længe ventet på afgørelserne fra henholdvis DBU og DBU Fyn.

Ikke overraskende peger DBU på, at ingen af moderklubberne ved den nye sæsons begyndelse, og 2013-/2014 indledes først til sommer, må ligge højere end den position den juridiske størrelse FC Fyn degraderes til, nemlig til Fynsserien.

Og det betyder på nu-dansk, at eksempelvis B1909 til klubbens store skuffelse ikke får lov til at rykke i Danmarksserien til sommer. Og i teorien heller ikke Dalum. Den licensbærende FC Fyn-moderklub, B1913, tvangsdegraderes en række ned under "FC Fyn".

Men det store spændingspunkt handlede om DBU Fyns efterfølgende holdning om moderklubbernes skæbne?

Der vil DBU Fyns bestyrelse nu melde til Fynsserie-klubberne, at B1913 får lov til fortsætte under det navn i Fynsserien, fordi klubben har meldt sig ud af FC Fyn A/S og i øvrigt ville have licensen.

Og mest markant:

DBU Fyn har truffet den afgørelse, erfarer Sport Fyn, at B1909 får lov til at blive i Fynsserien i den kommende sæson, naturligvis forudsat at klubben ikke ender som nedrykker i den nuværende.

Og det samme gælder for Dalum IF.

Dalum-formand Bjarne Christensen og klubbens leder Paul-Ejner Hauge er medlemmer af DBU Fyns bestyrelse, men deltog ikke i sagsbehandlingen i bestyrelsen, erfarer Sport Fyn, fordi de selvsagt er inhabile.

LÆS mere i Sport Fyn torsdag - i Stiftstidende og Fyns Amts Avis - om unionernes afgørelser

B1909 slipper for øksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce