Præster i protest mod jesus-sandaler

Det er bl.a. disse sandaler, der har skabt stor vrede.
Foto: Scanpix/Nordfoto

Præster i protest mod jesus-sandaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROVOKERET: Kvickly skulle skamme sig over sandaler med kristne motiver, siger biskop

I lighed med kristne indvandrere fra Mellemøsten protesterer en gruppe præster fra den danske folkekirke imod, at supermarkedskæden Kvickly sælger sandaler med billeder af enten Jomfru Maria eller Jesus, som brugeren kommer til at træde på.

Tirsdag meldte biskop Jan Lindhardt, Roskilde, sig også i koret af protesterende og sagde, at folkene bag Kvickly-kæden skulle skamme sig.

- Det er ualmindelig klodset, dumt og fjoget gjort af Kvickly. De skulle skamme sig, sagde han til Dagbladet i Roskilde.

I COOP Danmark, som Kvickly hører under, siger informationschef Jens Juul Nielsen, at en halv snes præster fra folkekirken har henvendt sig centralt. Præsterne mener, at sandalerne sender et "forkert signal", fortæller Jens Juul Nielsen til Ritzau. COOP Danmark har i alt fået et halvt hundrede protester over fodtøjet foruden mere eller mindre vrede reaktioner i butikkerne.

Blandt kristne fra Mellemøsten blev vreden over sandalerne mandag eftermiddag så stor, at de gik ind i en Kvickly i Viby ved Århus og ødelagde sandalerne, så der ikke var flere at sælge.

COOP Danmark vil nu samle meldingerne fra butikkerne i hele landet for at skabe et overblik over reaktionerne - og salget.

Protesterne var en overraskelse for butikskæden. I arabisk kultur er det stærkt fornærmende at vise fodsåler og træde på noget. Det havde COOP Danmark ikke med i overvejelserne, da denne uges sandal-tilbud blev lanceret.

- Vi har ikke lagt nogen religiøs tolkning i det og troede ikke, at kunderne ville gøre det, siger Jens Juul Nielsen, som tager protesterne alvorligt, men kalder aktionen i Viby "helt ude i hampen".

COOP Danmark har ikke taget stilling til, om selskabet vil kræve erstatning for de ødelagte sandaler.

I Vordingborg har næstformanden for et katolsk menighedsråd meldt Kvickly til politiet for blasfemi. I Esbjerg truer den katolske pastor Benny Blumensaat med en lignende anmeldelse og en handelsboykot, ifølge JydskeVestkysten.

Præster i protest mod jesus-sandaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce