Den tyske bådmesse Boot har stadig en bunke nyheder, når 1650 udstillere viser deres nye både og produkter frem foran op mod 240.000 besøgende i Düsseldorf

Boot-udstillingen i Düsseldorf foregår i 17 haller med 1650 udstillere fra 50 lande. Udstillingen har kørt siden forrige weekend, men den er også åben i dag og i morgen.

Tager man til Boot, er man garanteret de mest hotte nyheder i verden for lystbåde-sejlere. Det er nemlig her, at værfterne ”breaker” deres nyheder, netop fordi Boot er verdens største yacht- og søsportsmesse.

I den første weekend besøgte 73.500 udstillingen, mens tallet i 2012 var oppe på 79.300 besøgende. I år forventer arrangørerne, at 240.000 vil besøge udstillingen. Dermed burde Boot 2013 kunne følge i de succesrige forgængeres fodspor.

Man bliver noget træt i benene, men man er sikret masser af oplevelser med 1700 motor- og sejlbåde, og i år er der for eksempel ekstra fokus på flerskrogsbåde. Ifølge flere udstillere, som vi talte med, er der blevet mere plads mellem bådene, især i superyacht-hallen, hvor den største båd dog var på 98 fod - en båd, som vi besøgte.

Den danske producent af flerskrogsbådene Dragonfly, Jens Quorning, udstiller på Boot for 21. gang, selv om han skal bruge 250.000 kroner på at betale for at vise sin Dragonfly 28 og 32 frem.

- Det er bare stedet, man skal være. Folk fra hele verden er her, og jeg har aftaler med kunder fra USA her på messen, siger Jens Quorning.

Den svenske producent fra Hallberg-Rassy, Magnus Rassy, har også ros til udstillingen.

- Selv om der er lidt færre både end tidligere, er det stadig den bådmesse i verden, der klarer sig bedst. Det er her, at sejlerne kan se mest, siger han til MAN:Ds udsendte, der var om bord på den nye Hallberg-Rassy 55 til 8,5 millioner kroner.

  • Fyens Stiftstidende