Jim Lyngvild: Kaldt bøssesvin og truet med politiet

Jim Lyngvild, der netop har indviet sin vikingeborg i Korinth, oplever ofte at blive kaldt "bøssesvin" på gaden. Han er led og ked af, at folk ikke kan opføre sig ordentligt.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Jim Lyngvild: Kaldt bøssesvin og truet med politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modeekspert Jim Lyngvild er træt af at blive råbt efter på gaden af unge med anden etnisk baggrund. Da han tog til genmæle, blev han truet med en anmeldelse for racisme.

"Din bøsserøv" og "bøssesvin" er tilråb, som efterhånden er blevet hverdag for Jim Lyngvild, når han bevæger sig rundt i det offentlige rum.

Når han går på gågaden i Odense eller på Strøget i København, kan han være helt sikker på at blive tilråbt på grund af sin seksualitet. Og det er altid de samme, der råber af ham:

- Når de kommer en gruppe andengenerationsindvandrere, kan jeg være helt sikker på, at de råber ad mig. Jeg oplever aldrig det samme, hvis de går rundt alene og heller aldrig med etniske danskere. Men når der er en gruppe indvandrere, så skal jeg råbes af. Og selvom jeg efterhånden er blevet vant til det, så sårer det stadig helt vildt, fortæller Jim Lyngvild til Fyens.dk.

De fleste gange reagerer han ikke på det.

- Jeg er opdraget til at vende den anden kind til. Men nogle gange får jeg bare nok. I går (torsdag, red.) kom jeg hjem fra London og gik rundt inde på Odense Banegård. En gruppe andengenerationsindvandrere råbte "bøssesvin" efter mig, så da jeg kom hjem, skrev jeg "lede perkersvin" på min Facebook-side, fortæller han.

Lavine af kommentarer

Indlægget var ikke rettet mod andre end de tre, der havde råbt af ham. Alligevel igangsatte det en mindre lavine.

- Pludselig var der flere tusinde modbydelige kommentarer, hvor jeg blev kaldt racist af nogen, mens andre langede ud efter indvandrere generelt. Og det var slet ikke det, der var meningen med det. Jeg havde bare fået nok, fortæller Jim Lyngvild, der har fjernet indlægget igen.

Han blev blandt andet truet med en politianmeldelse for racisme. En trussel, som han dog tager med ophøjet ro.

- Jeg er fuldstændig ligeglad. Selvfølgelig er jeg ikke racist. Jeg er bare så træt af, at jeg ikke må have lov til at forsvare mig selv. Jeg kunne aldrig drømme om umotiveret at råbe af nogen på gaden. Men det er som om, at det skal jeg bare finde mig i, siger han.

Fakta
- Selvfølgelig er jeg ikke racist. Jeg er bare så træt af, at jeg ikke må have lov til at forsvare mig selv. Jeg kunne aldrig drømme om umotiveret at råbe af nogen på gaden. Men det er som om, at det skal jeg bare finde mig i.

Stolt af sin kulturarv

Jim Lyngvild oplever ikke kun at møde modgang, fordi han er homoseksuel. Men også fordi han er stolt af den, han er.

- Det oplever jeg ikke er tilladt. Jeg er enormt stolt af min kulturarv, og det vil jeg gerne vise, ligesom man har lov til at vise, at man er stolt af sin kultur i andre lande. Men fordi man er dansker og hvid, så skal man bare holde sin kæft. Og det er ikke i orden, siger han til Fyens.dk.

Jim Lyngvild: Kaldt bøssesvin og truet med politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce