Pia K. slipper med bøde

Pia Kjærsgaard i ly af Dannbrog under et møde i Assens sidste år.
Foto: Jørgen Hansen

Pia K. slipper med bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORULEMPET: Partileder overtrådte våbenlov ved at bruge peberspray mod forfølgende kvinde

Københavns Politi sigter formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, for overtrædelse af våbenloven. Ved en episode i Holbergsgade i København fredag følte Pia Kjærsgaard sig så forulempet af en kvinde, at hun trak en såkaldt peberspray op af sin håndtaske og viste den frem for kvinden.

I Danmark er det ulovligt at være i besiddelse af en peberspray, som blandt andet i USA bruges som selvforsvar.

Hos politiet bekræfter kriminalpolitiets centrale vagtleder, John Lorentzen, at Pia Kjærsgaard står over for en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

- Jeg kan bekræfte, at der er sket tumult i Holbergsgade, og at vi agter at rejse en sigtelse mod Pia Kjærsgaard for overtrædelse af våbenloven, når de formelle ting er på plads, siger John Lorentzen.

Pia Kjærsgaard har på forhånd erklæret sig skyldig i sigtelsen, som ikke umiddelbart får Folketingets Præsidium til at gå ind i sagen. Først hvis anklagemyndigheden beslutter at rejse tiltale mod Pia Kjærsgaard, kan Folketingets præsidium beslutte at ophæve partilederens politiske immunitet.

- Vi tager ikke sagen op, medmindre vi får en konkret anmodning fra anklagemyndigheden, og det vil sige, hvis det udvikler sig til en egentlig straffesag, siger Folketingets formand, Ivar Hansen (V), til Ritzau.

Ikke meget tyder på, at dette vil ske. Politiet vil ikke yderligere kommentere den aktuelle sag, men fortæller, at mindre overtrædelser af våbenloven, herunder besiddelse af en peberspray, gasspray eller lignende, typisk afgøres med en bøde i tusindkroners størrelsen.

Pia Kjærsgaard har i et par år haft pebersprayen liggende i sin håndtaske til personligt forsvar mod eventuelle overfaldsmænd. Hun købte den under et besøg i USA, siger hun.

- Efter det overfald, jeg var ude for på Nørrebro den 24. marts 1998, gik det op for mig - hvad jeg tidligere ikke havde troet - at jeg i visse sammenhænge kunne være i personlig fare. Denne formodning er senere blevet bekræftet i forbindelse med andre episoder - eksempelvis i Flensborg. Det har således været nødvendigt at foretage forskellige foranstaltninger for min personlige sikkerhed, siger hun.

Pia Kjærsgaard fortæller, at hun med pebersprayen i håndtasken har følt sig mere tryg. Hun forsikrer, at hun aldrig tidligere har brugt den.

- Episoden i fredags var første gang, jeg har følt mig virkelig truet til at gøre opmærksom på, at jeg havde den. Det at jeg fremviste pebersprayen for kvinden, gav da heldigvis også det resultat, at yderligere konflikt blev undgået, og at ingen skade skete.

De to episoder, som Pia Kjærsgaard henviser til, endte begge med, at hun måtte søge tilflugt i henholdsvis en bank og i en butik.

Episoden på Nørrebro i København skete, da Pia Kjærsgaard i forbindelse med et radioprogram om flygtningepolitik ankom i taxi til Griffenfeldtsgade på Nørrebro i København den 24. marts 1998.

Også i Flensborg under det danske mindretals årsmøde den 10. juni sidste år måtte Pia Kjærsgaard søge tilflugt, da hun stødte sammen med nogle demonstranter under en tur gennem byen.

Ifølge Pia Kjærsgaard forsvandt den kvinde, der fredag ved 13-tiden skulle have forulempet hende, da hun fremviste sin peberspray. Kvinden er efterfølgende blevet sigtet for overtrædelse af politivedtægten, og Pia Kjærsgaard sigtes så til gengæld for overtrædelse af våbenloven.

Pia K. slipper med bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce