Rosa var model for en aften


Rosa var model for en aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften havde DyrlægeRingen i Faaborg inviteret til foredrag om kaniner, hamstere og marsvin. Og mange var mødt op for at få gode råd.


”Vores veterinærsygeplejerske Sarah Hjort Hansen var initiativtager til foredraget. Hun har en specialviden om gnavere og et bankende hjerte for netop disse dyr. Det ville hun gerne dele ud af. Så vi fik i fællesskab bragt et alsidigt foredrag på benene, som vakte interessen hos rigtig mange,” siger dyrlæge Thorkild Rønhede, der rådgav deltagerne om, hvordan de spotter og forebygger de mest almindelige sygdomme.


GIV SALAT HVER DAG!
Både børn og voksne deltog i foredraget. Flertallet havde allerede dyr i forvejen og deltog, fordi de gerne ville have opdateret deres viden:


”Mange var overraskede over, at de ikke fodrede optimalt. Mange giver masser af fuldfoder, men typisk for meget hvilket ødelægger fordøjelsen. Derfor er det vigtigt, at de supplerer med masser af grønt – salat, mælkebøtteblade og grønsager. Og gerne en god posefuld hver dag,” siger Sarah Hjort Hansen.


ROSA VAR MODEL FOR EN AFTEN
Freja Birkemose fra Faaborg medbragte sit marsvin, Rosa, til foredraget på opfordring fra dyreklinikken. Og det klarede hun rigtig flot:


”Vi brugte Rosa til blandt andet at vise, hvornår kløerne er for lange og bør klippes. Og så viste vi, hvordan man kan se blodåren i den lille klo, så man ikke kommer til at klippe for langt ned. Det er vigtigt, at kløerne ikke er for lange, da det kan udvikle en fejlstilling på benene,” forklarer Sarah Hjort Hansen.


Deltagerne lærte også at kønsbestemme de små dyr, som ellers kan være vanskeligt. De fik også gode tips om tænder:


”Flere vidste ikke, at tænderne vokser hele livet på gnavere. Så det er vigtigt, at de slibes ned, så tandproblemer ikke ødelægger fordøjelsen og giver følgesygdomme,” siger dyrlæge Thorkild Rønhede.


DyrlægeRingen planlægger at gentage foredraget.

Rosa var model for en aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce