Konceptueret ind til benet

Bone's Restaurant & Take Away, Vindegade i Odense.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Konceptueret ind til benet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bone’s er skræddersyet oplevelse ned til mindste detalje - og man skal mest spise der af hensynet til bekvemmelighed og ungerne.

Kære Morten. Hvordan har din oplevelse været på Bone’s? Hjælp os med at forbedre Bone’s ved at svare på 9-11 spørgsmål ...”

Mailen tikker ind på mobiltelefonen klokken 20.04 blot få minutter efter, at vi har forladt Bone’s i Odense. Jeg opgav mailadresse ved bordbestillingen over hjemmesiden og kan nu vinde spareribs ved at svare på nogle spørgsmål.

Kære Bone’s, bundlinjen efter halvanden times besøg på restauranten i Vindegade lyder på tre stjerner. Det var en fin oplevelse for børn, men maden er betalt, og voksne får en oplevelse, der er konceptueret, fra man træder ind ad døren, til mailen lander i indboksen. Bekvemmelighed er i højsædet, maden kan mange lave bedre derhjemme.

Jeg har bestilt bord til to voksne og to børn, og to kuverter med tegnegrej og en kæk kasket ligger parat på vores bord klokken 18.30. De mindste medspisere vælger sprød kyllingefilet med fritter. Herren napper en 300 gram ribeye steak med bagt kartoffel, cremefraiche og bearnaisesauce (229 kroner) plus salatbar og is (74 kroner), mens medspiseren vælger en big boy burger (139 kroner).
Bone's i Vindegade i Odense er fyldt med dekorativt interiør i amerikansk stil, og tankegangen er helt i tråd med Henry Fords principper om effektivitet.
Bone's i Vindegade i Odense er fyldt med dekorativt interiør i amerikansk stil, og tankegangen er helt i tråd med Henry Fords principper om effektivitet.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Knassprød panering

Børnenes retter kommer først: Tre stykker mør, saftig kylling i knassprød panering med fritter på en bund af salat og et flag plantet på toppen. Tjekket nok kunne tjeneren børnenes navne - men de noterede dem jo også selv på bestillingssedlen ...

Vi voksne nøjedes med initialer, og min bøf ligger med nydeligt grillmønster, en kvist rosmarin og cremefraiche over kartoflen i en mængde, som var det indlandsisen, der havde kælvet.

- I kan bare bede om mere sauce og kartoffel, siger tjeneren.

Min bøf er nydeligt rosa i midten, smagfuld og tilpas fedtmarmoreret, og jeg bliver glad over ikke at have brugt ekstra 39 kroner til modellen på 400 gram. Til gengæld fortryder jeg, at krydset ikke blev sat ved bagt kartoffel med smør. I bagt version er rodfrugten ikke stor gastronomi, og denne er i sandhed melet. Salt hjælper, og lidt smør havde afhjulpet den tørre fornemmelse. Bearnaisesaucen er tallerkenens svageste led: Denne udgave er så ærlig som Lance Armstrongs præstationer på de franske landeveje. Tynd, syntetisk og uden de kalorier, som en klassisk bearnaise rummer.

Medspiserens burgerbøf er i orden, men fritterne er i afkølet tilstand gået fra det jævne til det slappe, så de ligger i niveauet mellem McDonald’s kønsløse version og den sprøde delikatesse, som en friteret kartoffel faktisk kan være.
Bone's Restaurant & Take Away, Vindegade i Odense.
Bone's Restaurant & Take Away, Vindegade i Odense.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Velsmurt maskine

De unge mennesker rydder effektivt bordene for salt og peberkværne for at give dem en tur med sæbevand fra rustfri spande. Bone’s er en velsmurt maskine med en præcis drejebog, og det tager noget af charmen ved et restaurantbesøg. Lydniveauet er ganske højt, men det er også fredag aften, og publikum spænder fra folkekirkens øverste repræsentant på Fyn med familie over par til en muskuløs herre med tatoveringer langt op i nakken.

En pige opgiver at lukke ismaskinen og løber til far efter hjælp, mens softice vælder ud på gulvet, men en medarbejder og hendes makker får hurtigt tørret op. Her er høflig selvbetjening med et forretningskoncept, hvor kunderne gør arbejdet og samtidig synes, at det er sjovt. Is og salat må være en god forretning, for jeg kan kun spise en lille skål med grønt og en softice efter bøffen.

- Isen smager af ost, udbryder den ældste af de mindste medspisere, og det er faktisk rigtigt.

Softicen er soft, men får med lidt varme i glasset en karakter, som klæder den mindre godt.

Regningen på 747 kroner inkluderer to fadøl, en vand og en hyldeblomst. Ikke noget stort beløb for fire personer, men man skal ikke tage på Bone’s for den kulinariske oplevelse. Bøf, salat og dessert koster 303 kroner, det samme som en treretters på en pæn restaurant, hvor maden er en større oplevelse.

Bone’s er en tryg og forudsigelig ramme. Ikke at der er noget galt med maden på Bone’s. Der er bare heller ikke noget specielt ved den.

Konceptueret ind til benet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce