Birgitte Sonsby beklager skideballe til muslimsk dreng i et brev til forældrene på Ejerslykkeskolen.
Der gik fire dage, fra forældrene på Ejerslykkeskolen kunne læse i medierne, at deres skoleleder var blevet meldt for racisme, til de hørte fra hende selv.

I en besked på forældreintra, forklarer hun hvorfor:

"Kære forældre. Jeg var på vej til Düsseldorf og efterårsferie, da mediestormen ramte mig og Ejerslykkeskolen. Derfor hører I først fra mig nu."

I nyhedsbrevet der følger med beskeden, skriver hun:

"Jeg og de øvrige i ledelsen er ikke racister og har aldrig været det. Vores opgave er at drive god skole for alle børn, og vi stiller de samme krav og har de samme forventninger til alle børn. Vores mål er en skole med et udviklingsorienteret og stærkt fagligt læringsmiljø, så alle bliver parate til en ungdomsuddannelse."

Desuden undskylder Birgitte Sonsby udtalelsen "Jeg er så skide træt af jer muslimer, der ødelægger undervisningen":

"Jeg skal endnu en gang beklage, at filmen knækkede. Det er jeg oprigtig ked af, og jeg håber, at hverdagen kan indfinde sig, og at vi fortsat kan samarbejde om god skole i tillid til hinanden."

Birgitte Sonsby skal til fagligt møde med skolechef Poul Anthoniussen om sagen i dag, tirsdag klokken 10. Han har sagt til Fyens Stiftstidende, at han finder hendes udtalelse "fuldstændig uacceptabel".
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
4
Skoleleder: - Dejligt at få sat punktum

Skoleleder: - Dejligt at få sat punktum

6
Skideballesag: Skoleleder undgår racismesag

Skideballesag: Skoleleder undgår racismesag

3
Politikere: Skoleleder skulle ikke have haft påtale

Politikere: Skoleleder skulle ikke have haft påtale