Borgmester ved atomhøring: Ministeren løj

Borgmesteren i Kerteminde, Sonja Rasmussen (løsg.), fandt det skarpe skyts frem, da der mandag var atomhøring på Børsen.
Foto: Carsten Bundgaard

Borgmester ved atomhøring: Ministeren løj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsminister Astrid Krag fik borgmester Sonja Rasmussen og flere andre i det røde felt.

København/Kerteminde: Sundhedsminister Astrid Krag fra SF var mildest talt ikke i kridthuset hos Kertemindes borgmester Sonja Rasmussen eller for den sags skyld ret mange andre af de lokalpolitikere og borgere, der var til den store atomhøring på Børsen mandag.

Astrid Krag gjorde sig bemærket ved at gå stort set inden, hun var kommet. Hun holdt et oplæg og lod det derefter være op til embedsmænd at svare på den mængde spørgsmål, der flød fra salen.

Men under sit oplæg nåede Krag at lange ud efter de fem kommuner, som er i kikkerten til at få et atomaffaldsdepot, der skal rumme atomaffaldet fra Risø.

Ministeren hævdede, at kommunerne havde fået tilbudt at udpege hver en repræsentant i en tværgående gruppe med tæt kontakt til ministeriet.

- Men det er der kun én kommune, der har benyttet sig af, langede ministeren ud.

Dét fik Sonja Rasmussen til at tage det skarpe skyts frem.

- Det provokerer mig, når ministeren siger noget, der er usandt - så er der noget galt et sted. Vi har fået lov til at udepege én repræsentant for alle fem kommuner - det står højt og tydeligt i det referat, der ligger på f.eks Kerteminde Kommunes hjemmeside, lød det fra borgmesteren, som mente, at Sundhedsministeren var klædt dårligt på til høringen.

Her ville adskillige borgere og organisationer - og pressen - gerne have stillet ministeren flere spørgsmål, men Astrid Krag skulle videre og havde ikke tid til at svare.

Hvad hun skulle videre til, meldte historien ikke noget om.

Borgmester ved atomhøring: Ministeren løj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce