Sundhedsminister Astrid Krag fik borgmester Sonja Rasmussen og flere andre i det røde felt.
København/Kerteminde: Sundhedsminister Astrid Krag fra SF var mildest talt ikke i kridthuset hos Kertemindes borgmester Sonja Rasmussen eller for den sags skyld ret mange andre af de lokalpolitikere og borgere, der var til den store atomhøring på Børsen mandag.

Astrid Krag gjorde sig bemærket ved at gå stort set inden, hun var kommet. Hun holdt et oplæg og lod det derefter være op til embedsmænd at svare på den mængde spørgsmål, der flød fra salen.

Men under sit oplæg nåede Krag at lange ud efter de fem kommuner, som er i kikkerten til at få et atomaffaldsdepot, der skal rumme atomaffaldet fra Risø.

Ministeren hævdede, at kommunerne havde fået tilbudt at udpege hver en repræsentant i en tværgående gruppe med tæt kontakt til ministeriet.

- Men det er der kun én kommune, der har benyttet sig af, langede ministeren ud.

Dét fik Sonja Rasmussen til at tage det skarpe skyts frem.

- Det provokerer mig, når ministeren siger noget, der er usandt - så er der noget galt et sted. Vi har fået lov til at udepege én repræsentant for alle fem kommuner - det står højt og tydeligt i det referat, der ligger på f.eks Kerteminde Kommunes hjemmeside, lød det fra borgmesteren, som mente, at Sundhedsministeren var klædt dårligt på til høringen.

Her ville adskillige borgere og organisationer - og pressen - gerne have stillet ministeren flere spørgsmål, men Astrid Krag skulle videre og havde ikke tid til at svare.

Hvad hun skulle videre til, meldte historien ikke noget om.
  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
3
Fem atom-kommuner bliver til to

Fem atom-kommuner bliver til to

1
Uventet: Atomaffalds-modstandere siger "ja" til atomaffald

Uventet: Atomaffalds-modstandere siger "ja" til atomaffald

3
Anker Boye talte dunder mod atomaffald på Fyn

Anker Boye talte dunder mod atomaffald på Fyn