Sagen fra Ejerslykkeskolen burde aldrig have udviklet sig til en politianmeldelse, mener flere læsere.
Anmeldelse: Efter faren til en elev på Ejerslykkeskolen har trukket sin anmeldelse af skolens leder for racisme tilbage, har adskillige læsere kommenteret sagens udvikling på Fyens.dk.

Mange glæder sig over, at anmeldelsen er trukket tilbage, og flere opfordrer faren til at opdrage sit barn bedre. De har samtidig svært ved at få øje på, hvor den mulige racisme fra skolelederens side skulle ligge.

Carsten Halvorsen skriver dog i sin Facebook-kommentar på Fyens.dk, at racismeparagraffen efter hans opfattelse er blevet overtrådt:

”Skolelederen har diskrimineret eleverne på grund af deres religion. og det må man ikke ifølge §266b,” skriver han.

Straffelovens paragraf 266b, stk. 1 har denne ordlyd:

”Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.”

Ordene, som skoleleder Birgitte Sonsby brugte, var ifølge Fyens Stiftstidende den 17. oktober: ”Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen.”

- Ikke smart

Flere mener imidlertid, at faren har handlet forkert:

”Det er klogt at trække anmeldelsen tilbage, men at anmelde nogen blot for at få opmærksomhed er ikke smart. Slet ikke i en sag der starter med, at ens barn har opført sig uanstændigt,” skriver Franz Rohde som en kommentar til den forklaring, som faren kom med, da han torsdag trak sin anmeldelse tilbage.

Ifølge faren har det aldrig været hans mening at fastholde anmeldelsen, men han foretog den for at blive hørt. Og han håber, at sagen får som konsekvens, at skolelederen bliver fyret.

Ingen skal tale grimt

”Naturligvis skal en skoleleder ikke fyres, fordi der ryger en finke af panden i en situation, hvor tilbagevendende problemer med en bestemt gruppe drenge kulminerer. Jeg synes, at denne letkrænkelige far skulle gribe i egen barm og se på, hvor han kunne forbedre opdragelsen af sin søn, så han respekterer ikke mindst kvindelige autoritetspersoner, i stedet for bekvemt at trække hudfarvekortet,” skriver Rachel Adelberg Johansen, som ikke mener, at der har været tale om racisme fra skolelederens side.

Line Mørk, som ifølge sin Facebook-profil er lærer på H.C. Andersen Skolen i Odense, understreger, at en lære af sagen er, at ingen skal have lov til at tale grimt til andre:

”Vi kan altså ikke forvente at få en ordentlig tone, hverken i undervisningen i folkeskolen eller mellem mennesker i øvrigt, hvis vi accepterer, at enkelte mennesker må tale nedsættende til andre! Logikken må altså ikke blive, at hvis nogle børn opfører sig dumt, må en voksen opføre sig endnu dummere! HELLER ikke en skoleleder eller en lærer! Vi kan kun opdrage børn til at vise respekt ved selv at mestre kunsten,” skriver hun i en kommentar.
  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
4
Skoleleder: - Dejligt at få sat punktum

Skoleleder: - Dejligt at få sat punktum

6
Skideballesag: Skoleleder undgår racismesag

Skideballesag: Skoleleder undgår racismesag

3
Politikere: Skoleleder skulle ikke have haft påtale

Politikere: Skoleleder skulle ikke have haft påtale