Forkælelse i skovbrynet

Smukt, sprødt, blødt, stærkt, saftigt med smag af sensommer, skovbund og køkkenhaveurter: Rosa kalvefilet med bl.a. kantareller, ærteplante-skud og peberrod.
Foto: Jørgen Hansen

Forkælelse i skovbrynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Teglværksskoven forstår at kræse om gæsterne i et tilpas tempo, og maden er fremstillet med passion for gode råvarer

- Tjener, der er en flue i min suppe. En sætning, der gennem tiderne har været genstand for et hav af vitser.

Lad det være sagt med det samme: Der er ingen fluer i maden på Teglværksskoven, men fluer er alligevel årsagen til, at en ellers dejlig september-middag med velsmag og smukke anretninger udløser fire og ikke fem stjerner.

Fem-seks irriterende stuefluer og et par bananfluer hjemsøger med alt for korte pauser ankler, næser og tallerkener på os og flere andre gæster i restauranten.

Vi klager ikke over de ubudne gæster, men det bør heller ikke være nødvendigt på et virkelig godt spisested med et dedikeret personale.

Som de første gæster denne mandag aften får vi mulighed for at vælge et bord med udsigt til både træer, hav og rødmende sensommerhimmel. I løbet af en time ankommer yderligere en snes gæster, og snakken går livligt til diskrete toner af jazz og soul i baggrunden.

Mens vi studerer kortet, nyder vi på opfordring et glas kølige italienske chardonnay-druer i form af en mousserende Ferrari Maximum Brut, og straks efter kommer lune, hjemmebagte kuvertbrød i to udgaver samt smør og vand på bordet. Begge dele lover godt for middagen.

Det bliver min medspiser, som lægger smagsløg til fire ud af de fem retter på september-menuen, mens jeg vælger en skaldyrssalat til forret, kalvefilet til hovedret og crème brûlée til dessert.

Da ingen af os denne aften har mulighed for at afprøve vin i flere forskellige farver, vælger vi hvidvin, og efter råd fra den unge, kvindelige tjener bliver det en tysk riesling fra Balthasar Ress. Perfekt temperatur, liflig duft, tør og med en let fornemmelse af melon og grape.

Første ret på den anden side af bordet er en lille portion stegt torsk med mandler på tynde strimler kål og luftigt blåmuslingeskum. Dertil et par dekorative vagtelæg og dild på toppen. Fisken er saftig, tilpas i konsistens, og den ellers lidt anonyme smag piftes godt op af de øvrige ingredienser.

Fin balance i smagen

Imens nyder jeg en lækker salat med kammusling, jomfruhummer og små vesterhavsrejer på en tynd skive ristet rugbrød og med puré af syltet agurk og kørvel samt en anelse mayonnaise og vagtel-æg. Skaldyrene smager himmelsk, og oplevelsen af det let salte, lidt syrlige og en anelse fede bliver perfekt.

Min medspiser får bagefter røget kalvemørbrad med sprødstegte, papirtynde grøntsagsskiver, frisésalat, gulerodscreme og stænk af olie med sorte trompetsvampe. Fin balance mellem det røgede, møre kød, det knasende sprøde, den friske smag af gulerod og svampenes næsten trøffelagtige touch.

Mens min forret og desserterne serveres på bræt, ankommer hovedretterne på store, hvide tallerkener. Mit rosastegte, meget tykke stykke kalvefilet følges af kyllingemousse, spæde gulerødder, små hele kantareller, et drys majs samt topskud af ærteplante og lidt revet peberrod.

Hertil små hele saltbagte kartofler og hvidvinssauce, som jeg deler med veninden, der får lammekølle og skank med selleri, citron og bagte løg.

Kalvekødet er perfekt stegt og smagsmæssigt en nydelse, men det meget høje stykke kød kunne med fordel være delt i to, så det var lettere at håndtere. Tilbehøret er velvalgt. Lammekøllen vækker begejstring, mens skanken virker lidt for tung og bastant. Selleristykker, kød og løgbåde er fint toppet med tynde skiver radise og en anelse blomkål.

Min crème brûlée er fed, cremet og fyldt med vanillekorn under det tynde, sprøde karamellåg og får følge af en frisk kærnemælkssorbet med blåbær, lidt ristet havre og morbærpuré. Uhmm. Kort og godt. Menuens ”lune æblekage” ankommer brændende varm. Smager udmærket - omend lidt for meget af kage og lidt for lidt af æble. Dertil vaniljeis og friske brombær.

Perfekte rammer, venlig atmosfære, virkelig velsmagende mad med små indvendinger. Og så de dumme fluer!

Forkælelse i skovbrynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce