Ipadder på vej til Odenses yngste

Foto: Skærmdump

Ipadder på vej til Odenses yngste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om godt en måned er alle børnehaveklasser og børnehuse i Odense udstyret med to-tre iPadder.

Da har alle børnehaveklasseledere og pædagoger fra kommunens børnehuse været på et iPad-introduktionskursus, og så får børnene også lov at lege og lære med de små tavlecomputere.

Odense Kommune besluttede i foråret at bruge et uventet overskud i Børn- og Ungeafdelingen til at købe cirka 500 ipadder til kommunens børnehuse og 0. klasser. Det skal sikre it-baseret læring til de yngste børn, forklarede rådmand Stina Willumsen (SF) dengang.

- En iPad er et supplement

Foruden den basale introduktion til en iPad vil Odense Kommune gradvist bygge en blog med inspiration til brugen af iPadderne, og kommunen vil holde inspirationskurser hen over skoleåret, hvor børnehaveklasselederne kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden.

Det fortæller læsekonsulent i Odense Kommune Hanne Hermansen.

Ipaddene skal understøtte arbejdet med børnenes læreplaner og de obligatoriske temaer i børnehaveklassen, forklarer hun til Fyens.dk.

- Vi tænker også, at den kan være med til at understøtte overgangen fra børnehus til skole. Måske kan man introducere skolen ved at udveksle billeder og materiale, som børnene har lavet, siger Hanne Hermansen, som er sikker på, at forældrene vil kunne mærke forskel.

- Børnehaveklasserne får tre iPadder per klasse, og man kan sagtens komme et langt stykke, selvom man ikke har en til en. Børnene kan arbejde sammen, og de kan arbejde i værksteder. Og så skal man huske, at iPadden er et supplement til de andre digitale værktøjer, som skolerne har, siger Hanne Hermansen.

Ipadder på vej til Odenses yngste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce