Fransk er ikke populært hos unge

Sprogene fransk og tysk er ikke længere et hit hos eleverne på ungdomsuddannelserne. Det er bekymrende i forhold til fremtiden for dansk erhvervsliv, mener eksperter.
Foto: colourbox/genrefoto

Fransk er ikke populært hos unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprog interesserer ikke længere studerende på ungdomsuddannelser. Det bekymrer eksperter, der mener, det kan svække erhvervslivet på sigt.

Fransk og tysk er ikke længere populære sprog, når eleverne på landets gymnasier skal vælge fag. Og kun tre procent af eleverne i det almene gymnasium vælger nu at læse tre sprogfag på højniveau, mod 41 procent i 2005.

Den udvikling bekymrer en række uddannelseseksperter, skriver Fyens Stiftstidende mandag.

Blandt andet hos Bodil Due, der står bag en undersøgelse af vilkårene for fremmedsprog i uddannelsessystemet. Hun mener det vil få store konsekvenser for det danske erhvervslivs forhold til udlandet, hvis fransk og tysk forsvinder ud af uddannelserne.

- Det er nemmere for erhvervslivet at få aftaler i hus, når de kender sproget og kulturen i det land, de vil handle med, siger hun til avisen.

Samme bekymring finder man hos både Dansk Industri (DI) og Gymnasieskolernes Rektorforening.

- I erhvervslivet har vi brug for dem, der er gode til et sprog kombineret med en anden uddannelse i it, som ingeniør eller en cand. merc, lyder det fra Charlotte Rønhof, der er forskningschef i DI

Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening Jens Boe Nielsen, er bekymret over, at sprogfagene er inde i en rigtig dårlig udvikling, siger han til avisen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag.

Fransk er ikke populært hos unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce