Det er 10 måneder siden, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk fortalte, at den pædofilidømte Birger Eli Christiansen havde krænket blandt andre en 10-årig pige i Svendborg, selvom han sad i forvaring på institutionen Kofoedsminde i Rødby.

Siden har socialminister Karen Hækkerup flere gange lovet en løsning, men det er endnu ikke lykkedes ministeriet at finde ud af, hvordan man løser det problem, at pædofile kan fortsætte med at kontakte børn og unge via nettet eller en mobiltelefon.

Nu foreslår Konservative en løsning: Pædofile skal helt enkelt nægtes adgang til internettet, når de sidder i fængsel eller er anbragt på en specialinstitution. Det skriver retsordfører Tom Behnke på Konservatives hjemmeside.

"Det nytter ikke, at de uhindret kan fortsætte deres ugerninger, når de netop er frihedsberøvet eller befinder sig på lukkede afdelinger for selvsamme forbrydelse," skriver Tom Behnke.

Helt enkelt vil det dog ikke være - Konservatives forslag vil kræve ændringer i både den sociale servicelov og retsplejeloven.

Fængslet uden computer

Birger Eli Christiansen, som har siddet i forvaring på Kofoedsminde siden 1990, da han blev dømt for at have forgrebet sig på en femårig dreng i Vollsmose, blev tirsdag igen idømt anbringelse på ubestemt tid på Kofoedsminde.

Det skete i en sag, hvor han ud over flere krænkende henvendelser til piger og unge kvinder var tiltalt for at have truet en 12-årig pige med voldtægt og for at have overfaldet en ansat på Kofoedsminde.

Birger Eli Christiansen har anket dommen og sidder derfor fortsat varetægtsfængslet i surrogat på Kofoedsminde. Det har han gjort siden midten af januar efter overfaldet på institutionen, og i den tid har han ikke haft fri adgang til en computer.
  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
Politisk flertal vil tage ulovlige mobiler fra indsatte

Politisk flertal vil tage ulovlige mobiler fra indsatte

Jamming skal forhindre indsattes brug af ulovlige mobiler

Jamming skal forhindre indsattes brug af ulovlige mobiler

5
Pas på nettets børnelokkere: Lige så alvorligt som fysisk overgreb

Pas på nettets børnelokkere: Lige så alvorligt som fysisk overgreb