Kofoedsminde før retssag: Giv os retningslinjer for pædofilidømte

Retssagen mod Birger Eli Christiansen begynder onsdag. Institutionen Kofoedsminde håber, at dommen kan give dem nogle retningslinjer for, hvordan de indsatte må bruge computer og mobiltelefon.
Foto: colourbox

Kofoedsminde før retssag: Giv os retningslinjer for pædofilidømte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatte pædofilidømte på den lukkede institution Kofoedsminde har frit spil på nettet, da personalet ikke må blande sig i, hvad den indsatte bruger sin computer til.

Onsdag skal den tidligere pædofilidømte og udviklingshæmmede Birger Eli Christiansen for retten i Nykøbing Falster, tiltalt for at have krænket børn og unge kvinder over internettet, mens han har været i forvarring på Kofoedsminde. Det er en institution for kriminelle udviklingshæmmede.

Institutionen har ikke, som lovgivningen ser ud nu, mulighed for at holde øje med, hvad indsatte som Birger Eli Christiansen bruger deres computer til, fordi den lovgivning, der gælder for andre kriminelle i de danske fængsler, ikke gælder for udviklingshæmmede.

Men det håber Kofoedsminde, at dommen i retssagen kan lave om på.

- Det ville være rart at have nogle handlemuligheder i den slags situationer, siger viceforstander Flemming Lund.

- Det kan jo synes mærkeligt, at man dømmer en kriminel for at have begået ulovligheder på sin computer. Og dagen efter kan han i princippet købe sig en ny og begynde forfra, siger Flemming Lund, der forestiller sig, at eksempelvis brug af computer under personalets opsyn kan være en løsning.

Forbud skal baseres på frivillighed

Flemming Lund fortæller, at personalet kan motivere de indsatte til ikke at begå ulovligheder over computeren ved at fortælle dem, hvad det kan have af konsekvenser.

Men de kan kun lave frivillige aftaler med de indsatte om, at de ikke skal besøge ulovlige hjemmesider, ligesom personalet kun kan tjekke computerens historik, hvis de får lov.

Der er ikke nogen garanti for, at aftalerne ikke brydes. Og hvis de indsatte nægter at indgå aftalerne, er der intet, personalet kan stille op.

- Vi har faktisk bare de samme rettigheder, som enhver anden borger. Hvis vi har en bestyrket mistanke om, at der foregår noget ulovligt, har vi pligt til at melde det til politiet, fortæller Flemming Lund.

- Men andet er vi ikke berettiget til at gøre ifølge servicelovens hensyn om beskyttelse af privatlivets fred.

Birger Eli Christiansen er tiltalt i i alt fem sager. Retssagens sidste dag er den 19. september.

Kofoedsminde før retssag: Giv os retningslinjer for pædofilidømte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce