Anklager: Tag computeren fra pædofilidømt

Det var dette billede, som Birger Eli Christiansen sendte til pigerne.

Anklager: Tag computeren fra pædofilidømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den pædofilidømte og udviklingshæmmede Birger Eli Christiansen, der sidste år sendte krænkende sexbilleder til en 10-årig pige fra Svendborg, skal fratages sin frie internetadgang.

Det mener både anklager i sagen og forstanderen på den institution, hvor Birger Eli Christiansen opholder sig. Retsagen går i gang den 12. september, og anklager Bente Schnack vil tale for, at han skal fratages sin computer og kun skal have adgang til mobil og internet under overvågning af personalet.

- Jeg mener ikke, at han længere skal være i besiddelse af en computer. Så det kan undgås, at han laver samme form for kriminalitet igen, siger hun.

Den 49-årige mand er tidligere dømt i pædofilisager, og om en månedstid skal han så i retten igen tiltalt for fem sager, hvor han har sendt sexkrænkende billeder af sig selv til børn og unge kvinder over netttet.

Blandt andet modtog en pige på 10 år fra Svendborg sidste år i oktober sjofle opfordringer og nøgenbilleder af og fra Birger Eli Christiansen.

Institution: Igen mulighed for at stoppe krænkelser

Men Bente Schnack fortæller, at det er en kompliceret sag.

- Der er ikke meget håndfast lovgivning på det her område, siger hun.

Den vage lovgivning har også skabt frustrationer på institutionen Kofoedsminde, hvor den pædofilidømte mand opholder sig.

Institutionen har nemlig ikke kunnet gribe ind mod Birger Eli Christiansens sexkrænkelser på nettet, fortæller forstander på Kofoedsminde, Hans Christian Hansen.

- Vi har ikke haft nogen lovgivning, vi har kunnet henholde os til. Det, vi har kunnet gøre, er at lave aftaler med ham om, at han ikke måtte henvende sig til børn, siger han.

Men aftalerne har været afhængige af Birger Eli Christiansen frivillige accept, og han har gentagne gange overtrådt de interne aftaler.

Derfor håber forstanderen da også, at sagen ender med, at den 65-årige Birger Eli Christiansen får frataget sig retten til at gå på internettet.

- Vi vil gerne have nogle håndfaste retningslinjer. Det har ikke været rart for personalet at skulle blive skudt i skoene, at man ikke gjorde noget for at stoppe ham, når det, vi har gjort, egentlig bare er at rette os efter lovgivningen.

Uden mobil og internet til sagen er afgjort

I øjeblikket er den pædofilidømte varetægtsanbragt på institutionen Koefodsminde, hvor han er blevet frataget både mobiltelefon og computer.

Og sådan vil det blive ved med at være ind til, der er fældet dom i retssagen, oplyser Hans Christian Hansen.

Anklager: Tag computeren fra pædofilidømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce