Fire gange 40 års jubilæum fejret med manér hos Skat i Odense
Hvis man tror, at skattefolk er kedelige kontornussere, der kun kan tale om punktafgifter og fejl i selvangivelsen, skal man deltage i deres jubilæer.

I går kunne Skat i Odense fejre hele 160 års erfaring fordelt på Finn Fournaise, Preben Schmidt, Ellen Schmidt og Pia Hartmann fra og det blev gjort med manér.

Finn Fournaise, der er bedst kendt for Skats Fair Play-aktioner mod bl.a. massageklinikker, pizzeriaer, kræmmermarkeder og frisører, blev afhentet på bopælen af to letlevende damer, der dog under sminke og dametøj mindede meget om et par af Fournaises mandlige kollegaer.

Pia Hartmann. der bl.a. tjekker, om der snydes med registreringsafgifter, blev standsmæssigt afhentet af færdselspolitiets videobil, og Ellen Schmidt Nielsen, der er ved Motorcenter Odense, fik en tur til arbejde i cykeltaxa.

Jubilæumstalerne afspejlede bl.a., hvordan Told og Skat har skiftet navn og titler i tidens løb - for Finn Fournaises vedkommende bl.a. fra toldoverassistent til toldfuldmægtig, fuldmægtig og specialkonsulent.

Og der blev også fortalt sjove anekdoter om, hvordan man bliver miljøskadet, når man sidder med kontrol af og snyd af bilregistreringer i dagligdagen.

- Du kan huske, hvad bil dine kollegaer har haft i tidens løb, hvad deres registreringsnumre har været, og har bilen haft en mislyd, har du også lynhurtigt kunne stille en diagnose, sagde Pia Hartmanns afdelingsleder Bent Laugesen i sin tale.
  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.