Der er mange måder at tage på cykelferie. Læs her hvordan du kommer i gang.
Selvom sommervejret indtil videre ikke har vist sig fra sin bedste side, er der momenter af solskin og lune temperaturer.

Og det kan for eksempel bruges til at se Fyn fra en cykel. Det er både billigt og sundt.

Turistkontorer på hele Fyn har cykelkort og ruter til både børnefamilien og det aktive par, der helst skal tilbagelægge 120 kilometer om dagen.

Er man ikke den store planlægger, og skal det helst bare være nemt (og dermed også dyrere), kan man få færdige pakkerejser, der dækker hele Fyn på Visit.com.

Her kommer man hele Fyn rundt og store dele af kysttrækningerne. Pakken inkluderer blandt andet syv overnatninger på hotel, morgenmad, bagagetransport og cykelkort.

Den løsning kan man læse mere om her.

Sydfynske cykelruter

Er man mere til éndagsture, findes der et hav af cykelruter på hele Fyn.

Sydfyns Turistbureau har i samarbejde med lokale cykelentusiaster lavet 10 forskellige temaruter for cyklister. Den længste rute, "Naturruten", er 60 kilometer, imens den korteste, "Ø-ruten" er på bare syv kilometer. Ruterne er desuden inddelt efter sværhedsgrad.

Hvis man vil ud på én af ruterne, kan man downloade et kort over ruten på Visit.com.

Man kan desuden downloade en mobilapplikation, så man kan få historier som tekst og fotos og lyd om de ting, man møder på vejen.

Læs mere om de 10 sydfynske ruter her.

Odense og omegn

Cykler man fra Fyns hovedstad, er der også her en række fine ruter, der bliver anbefalet af Odense Turistbureau.

Man kan cykle fra Munke Mose og følge Odense Å til for eksempel Fruens Bøge. Man kan også tage cyklen en tur langs kanalen på Næsbyhovedsiden. Her kan man tage færgen til Stige Ø, før turen går tilbage langs Skibhusvej.

Fra Odense kan man også tage turen til for eksempel Kerteminde, hvor der er cykelsti hele vejen fra Skibhuskvarteret og til centrum af Kerteminde by.

Alle turistkontorer på hele øen har ruter og forslag til de ruter, der er gode i lokalområdet.

Vil man hellere designe sin helt egen rute, kan det gøres på Cyclistic.dk. Læs mere her.

Har du gode tip til cykelferien? Så send en mail til webred@fyens.dk
  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
2
Overnat billigt på din cykelferie

Overnat billigt på din cykelferie

Design din egen cykelferie

Design din egen cykelferie