Guide: Den gode fynske dukkert

Christiansminde i Svendborg har plads til både børnefamiler og unge.
Foto: Michael Bager

Guide: Den gode fynske dukkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fynske badestrande frister - her er et udpluk til sommerens afslappende stunder.

Båring Strand

Dejlig og meget børnevenlig strand nord for Nørre Åby, hvor man skal langt ud, før vandet når navlen. Der kan være et lille stykke med sten i starten, men herefter er der den blødeste sandstrand.

Føns Strand

Føns syd for Middelfart har en indbydende sandstrand med ganske få sten. Vandet er klart og rent, og den meget børnevenlige strand tiltrækker både familier og windsurfere.

Bag stranden er der plads til lidt større armbevægelser og boldspil.

Stranden har blåt flag, og der er både toilet og kiosk.

Vejlby Fed

I sommerhusområdet ved Vejlby Fed nord for Middelfart er der dejlig strand og frisk vand fra Kattegat. Man kan handle ved Vejlby Fed Camping, og der er også mulighed for at leje vandcykler.

Hasmark Strand

Nord for Otterup på Nordfyn strækker Hasmark Strand sig flere kilometer fra Enebærodde til Bårdesø og Tørresø Strand. Her er lavvandet og børnevenligt. Et langt dige følger stranden og er en oplagt mulighed for en gåtur.

Bogense Marina og Søbad

Skal der bades ved Bogense, er der rigtig gode muligheder, for her er både en badestrand til venstre for marinaen og søbadet, som man finder ved at gå langs den nye havnefront. Søbadet henvender sig til det lidt ældre publikum. På stranden ved marinaen er der gode muligheder for børnefamilien. Her er forholdsvist lavvandet på venstre side af stendigerne.

Kerteminde

På Nordstranden er der masser af strandsild og -løver, for den brede strand ligger tæt på byen og er meget benyttet af unge sommergæster. Der er blandt andet flere volleyball-baner og gode muligheder for at købe is og snacks.

Her er der også livreddere tilknyttet.

Hvis du gerne vil have en roligere strandtur, skal du vælge Kerteminde Sydstrand.

Fyns Badestrand

Strand ved Nyborg, som blev anlagt, da man byggede Vestbroen over Storebælt. Her er der god sandstrand og sandbund lidt ude i vandet. Den store vandgennemstrømning i bæltet giver et rent og klart badevand. Stranden har livreddere i sommerperioden.

Elsehoved Strand

På Østfyn ligger den populære Elsehoved Strand mellem Nyborg og Svendborg.

Stranden har fint sand og børnevenlige dybder samt masser af liv i sommerhalvåret.

Christiansminde Strand

Den fine strand ligger i gå- og cykelafstand lige øst for Svendborg. Fra morgen til aften tiltrækker den både børnefamilier og unge. Ved badebroen lægger det berømte veteranskib ”Helge” til. Der findes en nyrenoveret minigolfbane, legeplads og kiosk.

Smørmosen Strand

På Thurø indbyder Smørmosen med sin lækre sandstrand og masser af muligheder for leg. Ved stranden er der nemlig ringspil, hoppepude, legeborg med armgang, klatrereb, sandkasse med gravko, petanque, stangtennis og ikke mindst en nærmest legendarisk minigolfbane.

Ristinge Strand

På det sydlige Langeland ligger Ristinge Strand, som er kendt for sin flotte natur med 30 meter høje klinter. Desuden er det et velegnet sted at kigge efter fossiler, så badeturen kan kombineres med andre natur­oplevelser.

Eriks Hale, Marstal

På Ærø er der strande øen rundt. Én af de mest bynære er Eriks Hale ved Marstal, hvor der ovenikøbet er to strande. Én ud mod Østersøen og én ind mod Det Lille Hav, hvor sejlskibene i gamle dage lagde op for vinteren. Her kan de helt små soppe og hygge sig i stille vand.

Bøjden Strand

Ved Faaborg ligger Bøjden Strand i forbindelse med Bøjden Strand Feriepark. Det er en smuk hvid sandstrand, hvor man skal rigtig langt ud, inden det bliver dybt. En populær og rigtig børnevenlig strand.

Guide: Den gode fynske dukkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce