Op på vægten og på med træningstøjet.
Der er sundhedstjek og cross training for mandlige medarbejdere på en række virksomheder i Svendborg Kommune, når der i denne uge er Mens Health Week.

Fire store Svendborg-virksomheder sætter tid af til medarbejdernes sundhed i den kommende uge.

Medarbejderne skal først igennem et sundhedstjek, hvor de bliver vejet og får målt livvidde og blodtryk.

Herefter skal de igennem et svedigt træningspas i cross training. Sidst men ikke mindst får de information om, hvordan man kan holde sig i fysisk form fx med cross training og tilbud om deltagelse i et vægtstopkursus kun for mænd.

Det handler om at sætte lup på mændenes sundhedsvaner, som ikke altid er så gode, som mændene selv tror.

Cross training er en træningsform, der er særligt rettet mod mænd. Det drejer sig om at konkurrere mod sig selv eller andre, og på den måde blive motiveret til at leve og spise sundere og få god søvn.

Mænd tiltales af træningsformen, fordi de kan mærke, at det påvirker deres evne til at præstere.

Dette er en af de primære grunde til, at man i cross training altid måler tid, gentagelser eller lignende, så man konstant vurderes på sin indsats.

Cross training er træning med høj intensitet og stor variation. Cross training udvikler, som almindelig styrketræning, muskulaturen og styrken i hele kroppen, men den gør det ud fra den tanke, at kroppen fungerer som en hel mekanisme, hvor de forskellige muskelgrupper er afhængige af hinanden.

Cross training har derudover også en positiv effekt på bevægelighed og mobilitet i kroppen, noget som rigtig ofte overses og negligeres i mange træningsformer.

Ugens program

Mandag den 11. juni

Kl. 10-12 Besøg hos Kjaer & Kjaer

Kl. 15-16.30 Besøg hos Scan-Vibro

Tirsdag den 12. juni

Kl. 8-12 Besøg hos Svendborg Brakes

Onsdag den 13. juni

Kl. 12-16 Besøg hos Mac Baren

Fakta om mænds sundhed

Mænd vurderer deres eget helbred og mentale sundhed mere positivt end kvinder, selvom den er markant dårligere.

Livsstilssygdomme

Mellem 10 og 15 % af den mandlige befolkning er svært overvægtige, med deraf følgende risiko for at udvikle diverse hjerte-kar-sygdomme samt type 2 diabetes.

Livsstilssygdommene er den største trussel mod mænds helbred.

Betydningen af fysisk aktivitet

Fysisk inaktivitet øger risikoen for hjerte-kar sygdomme markant, og man ved, at fysisk aktivitet - også uden vægttab - har stor helbredsmæssig betydning.

Over 50% af tilfældene af for tidlig død blandt mænd vil ganske enkelt kunne undgås ved forebyggelse i form af en sundere livsstil.
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet