Yabba dabba doo i Sarup

Kim Valbjørn (forrest), Arne Jensen (bagerst) og sognepræst Anders Lundbeck Rasmussen rejste lørdag et stykke af en egetærspalisade veed Sarup.
Foto: Nils Svalebøg

Yabba dabba doo i Sarup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyens spændende stenalderhistorie var i fokus hele lørdag

Sarup: Fred Flintstone ville med begejstring have skrålet ”yabba dabba doo”, hvis han havde set de mange flinteredskaber fra stenalderen, der blev udstillet på to nabogårde på Søbrovej i Sarup.

Sarup har lagt navn til en udbredt type stenalderanlæg, fordi det første anlæg blev fundet i området i 1971. Det har i arkæologiske kredse sat Sarup eftertrykkeligt på landkortet, og derfor havde to lokale kvinder arrangeren hel dag i stenalderens tegn.

- Vi har forsøgt at gøre det jordnært, så også børn kan være med, fortalte Tina Valbjørn, den ene af de to arrangører.

Hendes nabo, Christina Buch Johansen, er den anden.

Varmt arbejde

På plænen foran Tina Valbjørn og hendes families gård kunne de besøgende hugge med 5000 år gamle flinteøkser, der var udlånt af Museerne i Odense. Formålet var at bygge en egetræspalisade -eller i hvert fald et par meter af den - som de blev bygget i Stenalderen.

- Når I er gået, så starter jeg motorsaven, jokede Tina Valbjørns mand, Kim Valbjørn, mens han pustede ud i skyggen.

På grund af varmen gik arbejdet til tider lidt trægt.

- Jeg står lige og beder en lille bøn, grinede sognepræst Anders Lundbeck Rasmussen, da han blev opfordret til at tage ved endnu en tung stamme.

Stor udstilling ved Aarhus

Mellem 60 og 100 personer kiggede forbi stenalderudstillingen, hvor der blandt andet var illustrationer af Sarup i stenalderen, vurderer arrangørerne.

For at lære om Saup for 5000 år siden skal man ellers sædvanligvis tage turen til Moesgaard Museum, hvor en stor mængde stenalderfund fra Sarup er udstillet.

Amatørarkæolog Arne Rasmussen er en af dem, der har været med til at grave dem frem.

- Der er meget stenalder her i området, fastslog amatørarkæologen, som tidligere på dagen guidede en gruppe besøgende ud på et af findestederne.

Læs mere om stenalderen i Sarup og bliv guidet til andre spændende fortidslevn på Fyn i Fyens Stiftstidende søndag.

Yabba dabba doo i Sarup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce