Naturskolen Åløkkestedet på Midtfyn har indviet nyt ”vandeksperimentarium”
Midtfyn: Hvordan får man vand til at løbe opad? Kan vand virkelig bruges til at male korn? Og hvordan virker forskellige typer af vandpumper?

Den slags spørgsmål og mange flere - om vand - kan skolebørn nu få svar på, når de besøger naturskolen Åløkkestedet i Tarup-Davinde-naturområdet øst for Årslev på Midtfyn.

Naturskolen har nemlig indviet et ”vandeksperimentarium”, og forleden blev det indviet og prøvekørt af børn fra Højby Skole.

- Vandeksperimentariet er et udendørs værksted med møllehjul, der kan male korn og producere strøm, og så kan der løftes og flyttes vand med gårdpumpe, arkimedessnegl og kædepumpe, fortæller John Juul Henriksen, leder for Tarup-Davinde-området, i en pressemeddelelse.

Vandeksperimentariet er et tilbud til alle skoleklasser, der besøger Åløkkestedet, og det skal ses som et praktisk supplement til undervisningen i fagene natur/teknik og fysik.
  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.