Når næste forår gryr, er de runde siloer på Ndr. Havnekaj en saga blot
Kerteminde: Siloerne på Nordre Havnekaj i Kerteminde bliver revet ned til februar næste år.

Fra 1. februar 2013 har Kerteminde Kommune frigjort sig fra alle lejekontrakter på det berørte havneområde, og dermed kan arbejdet med at gøre området modent til investorer gå i gang.

Et flertal i byrådet har besluttet at afsætte 2, 5 millioner kroner til arbejdet udfra devisen, at det bliver lettere at tiltrække investorer, når området ligger grydeklart, fremfor når der står siloer og andre bygninger.

- Området bliver klar til forårets aktiviteter i 2013, siger borgmester Sonja Rasmussen, der siden sin tiltrædelse har erklæret, at havneområdet er en af hendes personlige mærkesager.

Når siloerne og øvrige bygninger er lagt ned, skal området beklædes med rullegræs, der har brug for lidt tid til at få bid, men når Big Boat Challenge 2013 skydes i gang, bliver det med blot en enkelt silo på havnekajen - nemlig højsiloen, der går lov til at blive stående.
  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.